Христа хотіла врятувати дружина Пилата
Україна

Христа хотіла врятувати дружина Пилата

26 квітня 2019, 13:07
0
0
Сподобалось?
0

Згадуючи останні дні земного життя Ісуса Христа, неможливо забути і про римського правителя Юдеї того часу Понтія Пилата. Саме він віддав наказ стратити Сина Божого. Але сучасні дослідники стверджують: Пилат міг змінити рішення завдяки своїй… дружині.

Мало хто знає, що вірною супутницею у житті префекта була Клаудія Прокула. Її ім’я згадується в апокрифах. У грецькій православній та ефіопській церквах її вважають святою. В одному з релігійних текстів (у Євангелії від Нікодима, одного з таємних послідовників Христа) Клаудія описується як внучка імператора Августа. Вона стала дуже набожною і прийняла християнство.

Саме їй наснився дивний сон: начебто бачить свого чоловіка, який чинить суд над злочинцями. Один з підсудних не схожий на інших. Жінці стає зрозуміло: це цар Юдеї! Він десницею став відділяти злих від добрих людей. Останні піднімалися на небо, грішників поглинала земля і пекельний вогонь…

Прокулі стало відомо, що первосвященики засудили Ісуса Христа на смерть, але самі не могли виконати вироку. Тому й привели Спасителя до правителя. Коли тривав суд, жінка передала Пилату записку з попередженням: «Не май нічого спільного з цим Праведником, бо цієї ночі уві сні я багато настраждалася через Нього» (такі відомості нам дає Євангеліє від Матвія). Та первосвященики запевнили Пилата, що і цей сон – це чародійські витівки Христа. Тож правитель після роздумів таки прийняв рішення про страту.

Якби Понтій Пилат послухав дружину, Сина Божого не розіп’яли б. Але чи було б тоді спасіння роду людського?

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися