На Миколаївщині фермер виробляє  унікальне  черемхове борошно
Україна

На Миколаївщині фермер виробляє унікальне черемхове борошно

1 травня 2019, 17:05
0
0
Сподобалось?
0

У місті Первомайську, що на Миколаївщині, господарство Golta Farm випускає унікальне черемхове борошно. Компанія вже 13 років спеціалізується на заготівлі лікарської сировини, цілющих трав, ягід та коренів, в тому числі й на виготовленні унікального черемхового борошна. Про це пише Куркуль.

Як зазначає керівник компанії Сергій Белінський, насадження черемхи (майже 10 га) збереглися у Врадіївському лісовому господарстві ще з часів СРСР, раніше ягоди черемхи відправляли до Росії. Після розпаду СРСР такі поставки було закрито, тому виникла ідея не просто збирати ягоди, а виробляти своє черемхове борошно.

За словами фермера, черемхове борошно є результатом помелу висушених ягід черемхи. Воно має запах какао та горіховий присмак. Таке борошно має органічне походження, оскільки черемха для виробництва використовується дикоросла. Продукт є дійсно унікальним. 

 «В Україні замовників багато. Є вже постійні покупці. Особливо ті, хто приїхали з Росії. Там воно надзвичайно популярне. Особливо у Сибіру. Там багато дикорослої черемхи. Черемхове борошно додають не тільки до випічки, а навіть у хліб. В Україні таке борошно набуває популярності. Є вже навіть кафе та ресторани, які у нас постійно це борошно закуповують», — розповідає він.

За словами Сергія Белінський, нещодавно до них зверталися брокери – шукали чималу партію для поставок до Європи. Але у компанії поки що не вистачає потужностей для роботи на експорт.

Керівник компанії розповідає, що вони виробляють 1-2 тонни борошна раз в місяць, аби не залежувалося. А оскільки компанія не співпрацює з магазинами та супермаркетами, то і великих обсягів ніхто не замовляє. Та і ціна в нього доволі висока — 150 грн/кг. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися