У високопоставленого офіцера авіації знайшли 2 мільйони російських рублів і секретні документи
Україна

У високопоставленого офіцера авіації знайшли 2 мільйони російських рублів і секретні документи

9 травня 2019, 09:01
0
0
Сподобалось?
0

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження відносно першого заступника начальника штабу командування Повітряних сил Збройних сил Олександра Астахова і вилучили у нього відкриту в лютому 2014 року ощадкнижку з 2 мільйонами рублів та секретні військові документи.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають «Українські новини».

Військова контррозвідка Служби безпеки України виявила факт несанкціонованого розповсюдження військовими Повітряних сил інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в їх комп'ютерах і на носіях такої інформації.

Так, протягом 2014-2016 років посадовими особами Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба розроблявся проект наукового дослідження (дисертації), якій надано гриф обмеження доступу «таємно». У той же час, у березні 2016 року перший заступник начальника штабу командування Повітряних сил полковник Астахов без дозволу керівника зазначеного вищого навчального закладу скопіював електронну версію цього секретного документу на незареєстрований носій інформації, після чого зберіг його на власному ноутбуці, який знаходиться за місцем його проживання та підключений до мережі Інтернет. Крім цього, 18 квітня 2015 року Астахов несанкціоновано скопіював і зберіг у себе на комп'ютері секретну телеграму від командування Повітряних сил.

У середині квітня правоохоронці провели обшук за місцем проживання полковника і в його робочому кабінеті. Вдома у нього виявили ощадкнижку Ощадбанку Росії, відкрита 15 лютого 2014 року, на якій знаходяться 2 мільйони рублів. Також за місцем проживання вилучено секретні документи, зокрема, про застосування авіації в зоні АТО/ООС, склад угруповання російських військових на цій території, склад російської авіації вздовж українського кордону, можливості російських повітряно-космічних сил і зенітно-ракетних військ. Крім того, у нього зберігався документ про діяльність авіаційного угруповання повітряно-космічних сил РФ і НАТО станом на лютий поточного року.

На робочому місці полковника виявлений секретний документ «Бойовий і кількісний склад Військово-транспортної авіації та повітряно-десантних військ РФ».

Суд наклав арешт на вилучені документи, ноутбук і планшет Астахова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися