Епіфаній зробив заяву щодо розколу ПЦУ
Україна

Епіфаній зробив заяву щодо розколу ПЦУ

14 травня 2019, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

Розколу в Православній церкві України немає і не буде.

Таку заяву зробив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Маріуполі. Там він  перебуває з першим архіпастирським візитом, - повідомляє Gazeta. ua з посиланням на прес-службу Київської митрополії ПЦУ.

"Розколу в Української православної церкви немає і не буде. Кожен ієрарх має певні думки, але ми повинні спільно будувати майбутнє в єдиній помісній Українській православній церкві", - цитує прес-служба митрополії предстоятеля ПЦУ.

Відповідаючи на додаткові питання щодо останніх публічних заяв почесного патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, Митрополит Єпіфаній зазначив, що в ПЦУ високо шанують патріарха, однак важко погодитися з його окремими висловлюваннями.

"Ми поважаємо святійшого патріарха Філарета, але не підтримуємо думки, які він висловив в останні дні", - додав предстоятель ПЦУ.

На нинішньому етапі ПЦУ, перш за все, потрібно рухатися вперед і розвивати майбутнє.

"В подальшому будемо розвивати нашу Церкву і йти до визнання нас з боку інших помісних церков. Перед нами стоїть багато завдань, які повинні втілювати в життя як визнана Церква", - зазначив митрополит. - Всі повинні чітко зрозуміти, що до початку Об'єднавчого собору такі структури як Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква були розпущені".

Зараз, фактично, і юридично, в Україні не існує таких структур Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква, тому що об'єдналися, і ці колишні структури увійшли в єдину Церкву, виконавши свою історичну місію.

"Всі прагнули до визнання Української Церкви і змогли отримати Синодальний Томос, який навіки стверджує той факт, що ми є єдиної Помісної православної церквою ", - резюмував митрополит Київський і всієї України Єпіфаній.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися