Мінагрополітики сприятиме розвитку фермерства
Україна

Мінагрополітики сприятиме розвитку фермерства

22 травня 2019, 15:15
0
0
Сподобалось?
0

Мінагрополітики розгортає у кожній області  інформаційні мобільні центри з підтримки розвитку фермерства. Це робиться для того, щоб фермери мали всебічну інформацію щодо програм державної підтримки малих фермерів та власників товарних особистих селянських господарств.

 Заплановані торік на ці цілі  державні кошти були використані не повністю.  У 2019 році в державному бюджеті України передбачено  5,9 млрд грн. на програми прямої державної підтримки сільського господарства, з яких  млрд грн. - на розвиток фермерських господарств. Основні напрями спрямування коштів: субсидії на 1 га або одне фермерське господарство/члена ФГ; безвітсоткова поворотна фінансова допомога; здешевлення кредитів; часткова компенсація закупленого насіння, придбаної техніки, отриманих дорадчих послуг; фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Ще у  травні Мінагрополітики проведе серію навчальних семінарів для 150 представників інформаційних мобільних центрів з 24 областей України. Там буде надана детальна інформація про програми державної підтримки 2019 року перш за все для малих фермерських господарств.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися