У Луцьку зроблять ремонт дороги, на якій активісти посадили квіти
Україна

У Луцьку зроблять ремонт дороги, на якій активісти посадили квіти

29 травня 2019, 13:19
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку проведуть капітальний ремонт дороги на вулиці Набережній.

Про це під час пленарного засідання чергової 57-ї сесії Луцької міської ради сьогодні. 29 травня, повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, - повідомляє інформаційне агенство Волинські новини.

З його слів, спуск з вулиці Ківерцівської на вулицю Набережну побудували на будівельному смітті.

«Коли ми запросили спеціалістів із лабораторії, яка вимірює щільність та пружність дороги, то виявили причину, через яку вона постійно сиплеться. Ще у 70-х роках туди звозили будівельне сміття, на якому пізніше і зробили дорогу. Тільки в 2017 році на ремонт Набережної потрібно було 27 мільйонів гривень, а тепер – близько 40 мільйонів. А для того, що зробити капітальний ремонт вулиці Набережної повністю, з гарантією на 10 років, потрібно 80 мільйонів гривень», – каже Юрій Крась.

Капітальний ремонт проїжджої частини на вулиці Набережній разом із тротуарами із гарантією на 10 років вартуватиме близько 80 мільйонів гривень. Проблема у тому, що частину дороги побудували на будівельному смітті, яке звозили на вулицю ще у 70-х роках.

Він розповів, що уже пройшов тендер на суму 3 мільйони гривень, а на 1 мільйон 700 тисяч гривень – не пройшли торги, оскільки двоє учасників подали документи, але не прийшли на торги.

«Саме тому 31 травня буде оголошено торги повторно», – зазначив Крась.

Разом із тим депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук зазначив, що на Волині немає проектантів, саме через це виникає певна затримка із ремонту доріг:

«Є певна процедура: спочатку робиться проект, тоді – експертиза, далі – тендер, оскарження тендеру і так далі. Ми не можемо – сьогодні захотіли і одразу приступили до ремонтних робіт», – наголосив обранець громади.

Тож, луцькі обранці громади проголосували за те, аби цього річ зробити поточний ремонт 27-ми доріг. Орієнтовно на такий ремонт потрібно 3,5 мільйона гривень.

 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися