Луценко відкрив три кримінальні справи після скандальної заяви Кучми
Україна

Луценко відкрив три кримінальні справи після скандальної заяви Кучми

7 червня 2019, 21:55
0
0
Сподобалось?
0
Генпрокурор Юрій Луценко відкрив три кримінальні провадження після заяви представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми щодо необхідності зняти економічну блокаду з ОРДЛО та заборонити бійцям ООС стріляти у відповідь бойовикам з ворожої сторони.

Відповідне відеозвернення керівник ГПУ оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Сьогодні я особисто зареєстрував у ЄРДР справу за фактом готування до фінансування тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи за попередньою змовою з групою осіб. Це для тих, хто вважає, що можна відновити торгівельні відносини з терористичними організаціями, які захопили українське майно, збирають нібито податки, а ми з ними будемо торгувати. Беручи на себе відповідальність за чотири мільярди боргів ОРДЛО за електроенергію і водопостачання", - сказав він.

Та додав: друга кримінальна справа стосується перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період проведення антитерористичної операції. Крім того, порушена справа за фактом державної зради.

"Це фактові справи, але хочу прямо сказати усім реваншистам і усім капітулянтам: всі, хто попробує гратися з українським законом, отримає гідну відповідь", - завершив генпрокурор.

Нагадаємо, Голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про «режим тиші» в зоні збройного конфлікту норму «не стріляти у відповідь».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися