Спростять процедури для сертифікації авто
Україна

Спростять процедури для сертифікації авто

14 червня 2019, 02:58
0
0
Сподобалось?
0

В Україні спростять правила для сервісів із сертифікації автомобілів. Раніше компанії, які працювали на даному ринку, були зобов’язані підтвердити свою компетентність та мати власні акредитовані лабораторії для оцінки всіх видів транспортних засобів. Нині ж такі установи зможуть отримувати обов’язкові дозволи для роботи вибірково, а не на сертифікацію усіх видів техніки. Тобто заявнику буде необхідно підтвердити свою компетентність та наявність обладнання не на всі типи транспортних засобів, а лише на ті, які підприємство бажає сертифікувати.

Таким чином, якщо компанія планує сертифікувати лише легковики, то й обладнання та дозволи їй буде потрібно лише для роботи з такими авто.

В Уряді розраховують, що зменшення витрат на техніку та спрощення процедури отримання дозволів на роботу сприятиме розвитку цієї галузі та привабить сюди нові фірми. Наразі в Україні діє 8 установ, які мають право надавати послугу сертифікації: три із них розміщені у Києві.

За задумом уряду, у кінцевому підсумку користь мають отримати споживачі, адже органів сертифікації стане більше, а значить – не доведеться їхати документом за кількасот кілометрів і вистоювати у черзі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися