Під  час маршу геїв і лесбійок у Києві вперше пройде колона ЛГБТ-військових
Україна

Під час маршу геїв і лесбійок у Києві вперше пройде колона ЛГБТ-військових

22 червня 2019, 17:34
0
0
Сподобалось?
0

На цьогорічному Марші рівності, що відбудеться 23 червня в Києві, окремою колоною пройдуть ЛГБТ-військові. 

Про це Центру прав людини ZMINA повідомив один з організаторів колони, доброволець батальйону "Донбас" (2014–2016 рр.) Віктор Пилипенко. 

Ідея окремої колони для ЛГБТ-військовослужбовців з'явилась, за його словами, після публічного камінг-ауту (процесу добровільного і відкритого визнання людиною своєї сексуальної орієнтації. – Ред.), який він зробив минулого року.

"Після цього я створив групу у Facebook "Військові ЛГБТ та наші союзники", де зібрав усіх небайдужих ЛГБТ-ветеранів та наших союзників для того, щоб про те, що ЛГБТ-люди воюють за конституційні права громадян України, знало якомога більше людей", – розповідає Пилипенко. 

Наразі Віктор разом з іншою організаторкою колони збирають якнайбільше людей, щоб разом пройти в центрі Києва під час Маршу рівності. 

"Мінімальна кількість людей у колоні – 15. Але сподіваємося, що зголоситься більше. На жаль, не всі військові ЛГБТ і союзники можуть нас підтримати своєю присутністю, адже більшість зараз перебуває в зоні ООС чи в інших містах. Відомо, що в колоні має бути військова трансґендерна дівчина і мама трансґендерного хлопця та ветерана Себастіана Романова", – додав колишній доброволець.

Основною темою "КиївПрайду" цього року стала "Свобода. Єдність. Боротьба", а головним гаслом – "Наша традиція – це свобода!". 

Організатори ходи очікують 23 червня в столиці України до 10 тисяч учасників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися