Луценка викликали на допит до НАБУ
Україна

Луценка викликали на допит до НАБУ

12 липня 2019, 16:08
0
0
Сподобалось?
0

Національне антикорупційне бюро викликало на допит генпрокурора Юрія Луценка у зв’язку з передачею ним резонансної справи відносно учасника Євромайдану Івана Бубенчика іншому складу прокурорів.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган, оприлюднивши повістку про виклик, - пише Українська правда.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко викликається на допит до НАБУ з приводу прийняття ним процесуального рішення про передачу резонансного кримінального провадження відносно учасника Євромайдану Івана Бубенчика складу прокурорів на чолі із куруючим заступником Генпрокурора Анжелою Стрижевською для здійснення неупередженого та ефективного досудового розслідування", - написала Сарган. 

За її словами, приводом для такого рішення у квітні минулого року стали заяви учасників Революції Гідності та публікації ЗМІ щодо упередженої кваліфікації дій Бубенчика під час подій січня-лютого 2014 року. 

"Генеральний прокурор викликається на допит у якості свідка у кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих. Цим адвокатом є Олександр Горошинський, відомий захисник "беркутів" та самого Януковича", - відзначила Сарган. 

Вона додала, що провадження зареєстроване за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 (Зловживання владою) ККУ.

"Орган досудового розслідування – Національне антикорупційне бюро України. Що ж, реванш триває. Тепер, окрім януковичів і медведчуків, генпрокурор Луценко заважає і НАБУ", - підсумувала Сарган.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися