Українського нацгвардійця засудили до 24 років тюрми в Італії
Україна

Українського нацгвардійця засудили до 24 років тюрми в Італії

13 липня 2019, 11:03
0
0
Сподобалось?
0

Нацгвардійця Віталія Марківа, звинуваченого у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році, суд Італії засудив до 24 років ув'язнення. 

 Про це повідомляє Громадське. 

Українця звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. Рішення суд оголосив без мотивувальної частини. Також Марківа зобов'язали виплатити компенсацію родині загиблого. Після оголошення вироку адвокату Марківа стало зле, йому викликали "швидку". Сам Марків вигукнув "Слава Україні" після останнього слова судді, на що "Героям Слава" вигукнули із зали Також хтось із зали вигукнув "Ми тебе любимо".

Нагадаємо, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського партнера Андрія Миронова під Слов'янськом 24 травня 2014 року. 17 липня 2017 року суд у місті Павія провів попередній допит Віталія Марківа. За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. У Нацгвардії наголосили, що у 2014 році в батальйоні імені Кульчицького в наявності не було жодного міномета. На даний час український нацгвардієць перебуває у в'язниці у передмісті Мілана. Прокурор в Італії вимагав для Марківа 17 років ув'язнення. Спочатку він попросив суд визнати українця винним у співучасті в умисному вбивстві Роккеллі з мірою покарання у вигляді 24 років позбавлення волі. Проте згодом запропонував врахувати відсутність судимостей у Марківа та його хорошу поведінку під час арешту і скоротити термін ув'язнення до 16 років, але додати 1 рік за посягання на вбивство французького репортера, який був у зоні бойових дій разом з Роккеллі.

Інтерв'ю Марківа на телеканалі Еспресо 5 років тому



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися