Завод, який труїть лучан смородом, оштрафували на 425 гривень
Україна

Завод, який труїть лучан смородом, оштрафували на 425 гривень

24 липня 2019, 11:37
0
0
Сподобалось?
0



Держпродспоживслужба через сморід оштрафувала Гнідавський цукровий завод на 425 гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 23 липня, - пише ІА Волинські новини.

Як повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел, за письмовим зверненням Гнідавського цукрового заводу та ТзОВ «БіоПЕК» з 9 до 15 липня здійснювали позапланову перевірку дотримання вимог санітарного законодавства на підприємствах. Залучили лабораторію для відбору зразків на межі санітарно-захисної зони полів фільтрації.

Йдеться про 12 замірів атмосферного повітря на вміст аміаку і сірководню, виявили перевищення граничної концентрації шкідливих речовин в повітрі у 1,8 рази за 90 метрів від полів фільтрації до дачної забудови масиву «Світанок». Заміри здійснювали 10 липня. Виявлене перевищення було порушенням чинних санітарних правил планування та забудови населених пунктів і підставою для накладення на Гнідавський цукровий завод штрафу та винесення припису щодо усунення причин та умов, які сприяють порушенню законодавства.

12 липня отримали лист від Луцької міськради і копії протоколів досліджень, які здійснювала лабораторія на замовлення міськради 9 липня. Результати свідчили про перевищення вмісту аміаку, сірководню та оцтової кислоти у тій самій точці, де робила заміри держпродспоживслужба.

Це стало підставою винесення голові правління цукрового заводу припису. На виконання припису підприємство розробило план заходів щодо усунення забруднення атмосферного повітря. Припинили експлуатацію полів фільтрації і скиди на них стічних вод. Передбачили також рекультивацію полів. Наразі з трьох карт, на які здійснювали злив меляси, одну повністю засипали шаром ґрунту, наступну майже на третину встигли засипати. Підприємство, зі слів чиновника, продовжує заплановані роботи з рекультивації.

Своєю чергою, члени комісії піддали сумніву ефективність діяльності держпродспоживслужби у сфері проблеми поширення смороду у місті, штраф у розмірі 425 гривень, який наклали на підприємство-порушник, назвали знущанням.

«ККД ваш дорівнює нулю», – заявив депутат Ігор Лех.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися