На що витрачають гроші, які збирають при в’їзді в Шацький національний парк?
Україна

На що витрачають гроші, які збирають при в’їзді в Шацький національний парк?

30 липня 2019, 11:06
0
0
Сподобалось?
0

Гроші, які оплачують люди за в’їзд на територію Шацького національного природного парку йдуть на обслуговування його території, зокрема - на вивіз сміття.

Про це "Віснику" розповіла директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька.

«Постійно йде дискусія, куди ті кошти йдуть. Гроші приходять нам на рахунок. В 2018  році ми за сезон, себто за три місяці,  зібрали 650 тисяч гривень. Це величезна територія,  і оскільки ми є її власником, відповідно, повинні її обслуговувати. І влада, і місцеве населення, абсолютно осунулися від того, аби вивозити сміття. Так, в селі Світязь наша установа заключила договір з комунальним підприємством щодо вивозу та складування твердих побутових відходів. В минулому році із зібраних коштів 370 тисяч пішло за вивіз і складування сміття. Це просто непідйомна для нас сума, якби ми не мали можливості брати цю плату при в’їзді», - каже Марія Христецька .

Та додає: 60 тисяч гривень заплатили за встановлення і обслуговування біотуалетів. І оскільки установа є неприбутковою, а держава покриває лише витрати на зарплати, всю роботу і всю господарську діяльність парк здійснює за свої кошти. Гроші тут заробляють, як за в’їзд на територію, так і за реалізацію риболовних квитків, за наметові містечка, бази відпочинку і також за вибіркові санітарні рубки дерев та за послуги з екскурсій.

Зауважимо, приміром за в’їзд легкового авто потрібно оплатити 25 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися