На Львівщині діти масово тікають з дому
Україна

На Львівщині діти масово тікають з дому

2 серпня 2019, 12:29
0
0
Сподобалось?
0

На Львівщині до правоохоронців надходять заяви про зникнення дітей.

Згодом, на щастя, діти знаходяться живі та неушкоджені, - пише Четверта студія.

Зникають переважно підлітки шкільного віку. До їх пошуків задіюються працівники поліції,  громадськість,  небайдужі громадяни.

Згодом, дітей знаходять і в більшості випадків, з‘ясовуються, що діти втікають з дому не вперше і не все так благополучно у сім‘ях де вони проживають…

Приміром, лише за останні кілька днів правоохоронці зафіксували два подібні випадки:

У Галицький відділ поліції 30 липня з заявою про зникнення  неповнолітніх дітей – двійнят, тринадцятирічних хлопчика і дівчинки, звернулась львів’янка. Встановлено, що 29 липня близько 22.45 діти вийшли з дому по вул. Костомарова, 20 у Львові і не повернулись.

Згодом, зниклі двійнята знайшлися.

Як повідомляє «Муніципальна варта Львова», дітей виявили на вулиці у центрі міста близько 17.00 години. Знайти брата та сестру працівникам поліції вдалось завдяки сприянню одного з мобільних операторів. А також допомагали друзі двійнят та інші добровольці.

«Діти здорові та неушкоджені. Проте, правоохоронці вирішують питання про позбавлення мами і тата двійнят батьківських прав. А дітей можуть скерувати у притулок. З дому вони втікають вже не вперше. Виховує їх лише матір», – зазначається у дописі.

Цього ж дня, 30 липня, у Стрийський відділ поліції близько 23.00 з заявою про зникнення свого п’ятнадцятирічного сина звернувся мешканець райцентру. За словами батька, хлопець пішов з дому 27 липня та  не повернувся.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управліня Національної поліції у Львівській області, поліцейські оголосили неповнолітнього у розшук та відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з приміткою «безвісно зниклий». До розшуків були залучені працівники Стрийського відділу та інших підрозділів поліції Львівщини, а також небайдужі мешканці району.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено, що підліток перебуває в Івано-Франківській області – там його і виявили оперативники та працівники ювенальної превенції Стрийського відділу поліції.

«Хлопець здоровий та неушкоджений, невдовзі його доставлять додому, де з ним працюватиме психолог, а також буде вирішуватися питання про поміщення хлопця у дитячий притулок», – повідомили  у поліції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися