Заводу, який труїть лучан, готові надати кредит довіри
Україна

Заводу, який труїть лучан, готові надати кредит довіри

6 серпня 2019, 11:29
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку чергове засідання комісії по боротьбі зі смородом.

Про це повідомив у фейсбуці перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Головний позитив засідань нашої робочої групи – це спільна робота Луцької міської ради з активістами, за участю всіх керівників виконавчих органів Луцької міської ради. Такого відкритого і конструктивного діалогу громади та влади в Луцьку, мабуть, ще не траплялося. Замість обвинувачень і суперечок лунають пропозиції та варіанти вирішення ситуації, процес взаємодії відкритий для всіх бажаючих. І саме такий метод комунікації доводить, що міська рада діє спільно із громадськими активістами, ми знаходимось по один бік і детально вивчаємо всі можливі причини смороду та шляхи їх усунення.

Своєю чергою, активісти громадської організації «За чисте повітря. Луцьк» повідомили, що на полях фільтрації засипають вапняком вже третю карту і сморід не настільки різкий і сильний. Хотілось би вірити в те, що «Біо Пек» дійсно налаштований на вирішення проблеми.

Але не забуваймо, що й в минулі роки запах поступово зникав у серпні, коли барду продають сільськогосподарським підприємствам для удобрення грунтів. Схоже, представники громадської організації «За чисте повітря. Луцьк», готові надати кредит довіри підприємству «Біо Пек». Якщо активісти погоджуються із умовами заводу, це їх право і їм, зрештою, потрібно буде давати пояснення громаді міста.

За словами Володимира Редкача, підприємству треба дати шанс і стежити за тим, щоб «Біо Пек» виконав вимоги активістів. Хоча при цьому представники громадської організації ГО Розвиток Мікрорайонів Міста стверджували, що й у 2017 році звучали обіцянки від підприємства про вжиття всіх можливих заходів для ліквідації смороду, однак «віз і нині там».

Зі свого боку, як представники Луцької міської ради, ми переконані в тому, що проблема зі смородом №1 – це виробництво біоетанолу заводом «Біо Пек» і злив відходів виробництва на поля фільтрації цукрового заводу.

Аналогічна ситуація склалася в кожному місті України, де виробляють біоетанол. В Узині, на Вінничині, в Гайсиниі – всюди, де працюють біоетанольні заводи, люди задихаються від смороду. Не заперечуємо, що ця причина не єдина. Але спочатку потрібно розібратися з основною. Якщо цукровий завод дійсно налаштований на вирішення проблеми – це стане полегшенням для всього Луцька. Якщо ж ні – підтримаємо громаду у боротьбі за закриття заводу.

Щодо роботи очисних споруд і каналізаційно-насосних станцій Луцька – ми демонструємо повну відкритість і організовуємо для активістів та преси поїздку на очисні споруди КП «Луцькводоканал», яка відбудеться вже цього четверга о 14:00 год.

Керівник підприємства Віктор Гуменюк готовий надати всю інформацію щодо роботи очисних та напряму спілкується із активістами. Виконавчі органи Луцької міської ради сьогодні демонструють максимальну відкритість і готовність до співпраці разом із активістами та громадою міста. Використовуємо більш сучасні підходи у роботі, аби замінити чутки та взаємні обвинувачення на продуктивну співпрацю та отримання всієї інформації «з перших уст», - йдеться у дописі.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися