На Волині на хабарі зловили посадовця  Держекоінспекції
Україна

На Волині на хабарі зловили посадовця Держекоінспекції

7 серпня 2019, 09:08
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку поліція затримала на хабарі посадовця Держекоінспекції області.

Про це повідомляє Управління захисту економіки у Волинській області

Викрили у хабарництві керівників одного з секторів Державної екологічної інспекції у Волинській області. Він вимагав та отримував від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за вирішення різного роду питань: від непритягнення до відповідальності за порушення до сприяння у видачі дозвільних документів.

Так, під час проведення заходів щодо дотримання суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією пального на АЗС, працівниками сектору екологічної інспекції було виявлено ряд порушень, а саме відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. За не притягнення останніх до відповідальності та вирішення питання щодо отримання необхідних дозволів завідувач сектору вимагав «винагороду» - 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень. Кошти одержував у кілька етапів.

6 серпня, фігурант одержав від двох підприємців 50 тисяч гривень та 3 тисяч доларів США «винагороди», під час чого останнього було затримано у Луцьку в одному із закладів харчування.

Раніше було задокументовано одержання завідувачем сектору Державної екологічної інспекції у Волинській області 10 тисяч гривень хабара.

 Під час слідства будуть встановлюватися інші особи, які також можуть бути причетні до злочину, у тому числі і працівники обласної екологічної інспекції.

Викрили у хабарництві керівників одного з секторів Державної екологічної інспекції у Волинській області Михайла Гнатюка, - повідомляє ВолиньOnline.

Донедавна затриманий працював Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області — головним спеціалістом відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря.

Посадовець задекларував квартиру у спільній власності із батьками та братом площею 66,9 м. кв. у Луцьку, у якій зараз тривають обшуки та дві земельні ділянки — 12 соток у селі Боголюби  та 12 соток у селі Шепель Луцького району. Дружина Наталія Гнатюк володіє автомобілем, однак не вказала якої марки.

У 2018 році Гнатюк отримав 120,39 тисячі гривень зарплати. Дружина своїх доходів від зайняття підприємницькою діяльністю не вказала.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися