З початку року понад 250 українців померли на заробітках у Польщі
Україна

З початку року понад 250 українців померли на заробітках у Польщі

13 серпня 2019, 21:28
0
0
Сподобалось?
0

Сімейний радник Волині Віктор Вальчук повідомив, що з початку року понад 250 громадян України померли на заробітках у Польщі.

Випадків, коли роботодавець-іноземець приховує причину смерті заробітчанина, досить багато. З банальної причини, - аби не платити грошей.

– Сьогодні ми розбираємося в ситуації щодо нашого громадянина, який був на заробітках у Польщі і там загинув. Він – з Шацького району. Тіло доставили додому, поховали. Але мати і сестра досі не знають причини його смерті. Вони зверталися в компетентні органи Польщі, щоб отримати заключення, але безрезультатно, – каже начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик 

Валентин Кухарик та Віктор Вальчук

– Є юридичні фірми у Польщі, засновниками яких є українці – професійні адвокати, юристи, які спеціалізуються саме на справах своїх співвітчизників. Вони наперед гроші з людини не беруть, укладають з нею договір, представляють її інтереси в органах влади чи судових органах і, якщо справа виграється, лише тоді беруть гонорар за свою роботу. Причину смерті роботодавцю не вигідно встановлювати, бо тоді можна буде пред’явити до нього претензії, навіть якщо людина нелегально працювала. Так само, як нелегально працював закарпатець Василь, якого жінка-полячка вивезла у лісосмугу (35-річному Василю Чорнею стало погано на роботі у столярному цеху, він втратив свідомість. А господиня фірми замість того, щоб викликати лікаря, вивезла його у ліс. Там його тіло і знайшли). У нас був випадок, коли чоловік з Ківерцівського району працював у польській фірмі, яка займалася вантажними перевезеннями по всій Європі. Він потрапив у ДТП і загинув. Його привезли, поховали, але матеріалів справи ніхто матері і жінці не надав. Ми зв’язалися з юридичною фірмою в Польщі, яка підняла всю цю інформацію. 7 місяців тривала судова тяганина, але 30 тисяч євро на користь родини таки відсудили. Людини не повернеш, але ж малі діти лишилися без батька, їх потрібно годувати і одягати за щось, – додає Віктор Вальчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися