Маленького важкохворого лучанина лікують у Китаї
Україна

Маленького важкохворого лучанина лікують у Китаї

19 серпня 2019, 13:10
0
0
Сподобалось?
0

У одній із клінік у Китаї погодились прийняти важкого хворого хлопчика з Луцька.

«У нашій клініці вперше перебуває дитина у такому важкому стані», - саме такий вердикт від китайських медиків почула мама 4-річного волинянина Ромчика Ольга Роїк, прилетівши до однієї із клінік Китаю, де погодилися лікувати малюка, - пишуть Волинські новини.

Ольга Роїк більше 4 років бореться за життя свого сина. Перші проблеми у Ромчика помітили в перший місяць його життя. Тоді лікарі сповістили батьків, що в печінці відсутні протоки, що призводить до її цирозу. Позаду в Ромчика пересадка печінки, зупинка серця на 10 хвилин, набряк мозку, кома, крововилив. Слова лікарів: дитина не зможе сама дихати, ковтати, та й взагалі не давали шансів на довге життя.

Через рік, вже в Україні, у хлопчика трапився крововилив. Операція на голові. Лікарі не давали жодних шансів на життя, однак, попри страшні прогнози медиків, після операції Роман почав самостійно дихати, почав їсти мелену їжу.

Ромчик два місці відвідує реабілітаційний центр. В Україні його лікувати не беруться, втім батьки знайшли клініку у Китаї, яка лікує уражений мозок.

Кошти на лікування у Китаї, а це – 72 тисячі доларів, збирали усією країною. Однак вдалося назбирати лише частину суми, яка необхідна для повного курсу реабілітації хлопчика.

Попри це, 6 серпня 2019 року мама і син вилетіли до Китаю.

«Насамперед, хочу подякувати всім людям, які нам допомогли. Низький вам уклін. Ми вас любимо! Я дякую вам, що подарували нам такий шанс - полетіти на лікування до Китаю. Сьогодні Ромчик буде проходити обстеження, дякувати Богу. Адже у перший день після нашого приліту китайські медики, побачивши сина, його фото до пересадки та після коми, були шоковані. Як така маленька дитина скільки перенесла і ще перенесе не одну операцію? Вони сказали чесно, що за всю історію клініки у них така дитина вперше. Тому обстеження будуть проводити з великою обережністю і лікування також, адже у нас пересаджена печінка», - розповіла уже 7-го серпня мама хлопчика.

За станом на сьогодні, Ольга Роїк повідомила, що Ромчика обстежують, однак наразі жодних прогнозів медики не дають.

«Поки що нічого конкретно не знаю. Тільки проходимо обстеження. Перші два дні за наше лікування взагалі не хотіли братися. Така дитина у них вперше. Тут більшість діток – із діагнозом ДЦП. Тому за усі ризики і все інше я взяла відповідальність на себе», - розповіла кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини Ольга.

Жінка пояснила, що повний курс лікування дитини становить три місяці. Однак через брак коштів родина з Волині не має змоги перебувати у Китаї протягом цього часу, адже вдалося зібрати лише половину суми – для повного курсу не вистачає ще 40 тисяч.

«Лікування триває три місяці, але лише місяць за нами будуть спостерігати – лікарі не хочуть давати Ромі таких навантажень, як іншим діткам. Але я їм сказала, що відступати не буду, і з Божою поміччю ми пройдемо всі випробування. Щойно нам призначать хоча б якесь лікування, одразу повідомлю. Великий мінус у тому, що кошти на лікування сина я збираю самостійно, без волонтерів. Оскільки майже увесь свій час я витрачаю, доглядаючи хвору дитину, то й сума збільшується дуже повільно», - каже пані Ольга.

Через дві години після того, як стаття про Ромчика вийшла на сайті, мама хлопчика повідомила, що у китайській клініці, де понад тиждень обстежували її дитину, їм відмовили у лікуванні.

«Ми сьогодні перелетіли в іншу клініку. Там, де ми півтора тижні обстежувалися, врешті нам відмовили, мотивуючи це тим, що бояться відповідальності. З понеділка нас оглянуть лікарі в новій клініці. А сьогодні оглядав власник медичної установи. Склав план, що потрібно робити. У цій клініці мені відразу все сподобалося - оперативність лікарів, а також їхній план та підхід до лікування. Тут все швидко, коротко, і в бій - працювати», - розповіла Ольга.

У боротьбі за здоров'я сина сім’я Роїків не здається тому звертається до всіх небайдужих із проханням про допомогу.

Тож давайте допоможемо Ромі й надалі радувати маму досягненнями. Усі охочі допомомгти можуть переказати кошти за такими реквізитами: 5168 7573 9487 3857 Роїк Ольга (мама).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися