Лучанин став учасником міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики
Україна

Лучанин став учасником міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики

19 серпня 2019, 14:50
0
0
Сподобалось?
0

16-ти річний лучанин Андрій Обертас став учаснком міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики, яка відбулася в Угорщині.

Цьогоріч Андрій із золотою медаллю закінчив Комунальний заклад «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради», успішно склавши ЗНО з математики та фізики на 200 та 198 балів відповідно, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Мама хлопця Ірина розповідає, що син з четвертого класу - постійний учасник олімпіади з математики. Пізніше зацікавився фізикою та астрономією.

“В цьому році Андрій здобув друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з астрономії, тому отримав можливість представляти нашу державу на міжнародній олімпіаді, - каже пані Ірина. - В Угорщині він трішки не дотягнув до третього місця, однак організатори розгледіли його талан та вручили відзнаку за високі досягнення. Теоретичний та практичний тури він виконав практично бездоганно, натомість на дослідницьких — трішки гірше, адже лише два рази за життя бачив телескоп, а всі вправи треба було виконувати на цьому приладі”.

Своє майбутнє Андрій хоче пов’язати з космосом, тому вже за місяць вирушає на навчання в Америку в школу “Академія Фрайбург”, яка має власні телескопи та співпрацює з найвідомішими дослідницькими центрами. Досягти цього йому вдалося завдяки високим науковим досягненням та виграному гранту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися