Зеленський поговорив з Путіним про полонених моряків
Україна

Зеленський поговорив з Путіним про полонених моряків

1 вересня 2019, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

Український глава держави Володимир Зеленський двічі говорив з російським лідером Володимиром Путіним телефоном. Третя розмова повинна відбутися очі в очі у нормандському форматі. 

Про це інформує 24 канал.

Перша розмова Зеленського і Путіна:

За його словами, колишні очільники МЗС не допускали главу держави до прямих перемовин із Путіним. Мовляв, бо "не дай Боже зараз моряки повернуться через розмову Зеленського з Путіним". "Я за це їх… Не хочу й казати про моє ставлення до них", – наголосив Зеленський. 

Я вирішив йому (Путіну) подзвонити. Ми познайомились, у нас була розмова десь 30 хвилин. Ми говорили про повернення наших хлопців, про наступні кроки, про ситуацію на Донбасі, про війну, – розповів український президент.

І додав: "Він казав мені інформацію, якою він володіє. Я йому говорив про інформацію, яку знаю я. І це різні інформації про те, що відбувається на Донбасі. У нас була, я гадаю, предметна розмова. Ми визначили, яким чином і в який термін ми повинні повернути наших хлопців".

Друга розмова:

Під час другої телефонної розмови Володимира Путіна і Володимира Зеленського президенти домовилися: третій контакт між ними буде особистою зустріччю в нормандському форматі.

Чесно кажучи, він мені сказав, що раніше були такі стосунки, що про ніякі зустрічі не могло бути мови. Я вважаю, що тільки дивлячись очі в очі і в присутності західних лідерів ми можемо домовитися й підписатися – що найважливіше,
– наголосив Володимир Зеленський.

Відповідальність після завершення війни

Після завершення військового конфлікту з Росією, зазначив Володимир Зеленський, "буде відверта розмова, з іменами сучасних політиків, сучасних представників засобів масової інформації".

У мене є інформація з прізвищами: хто та що робить, хто від кого отримує гроші, хто які акценти, хто які меседжі дає на телебаченні, в газетах. Що в цілому відбувається заради того, щоб вони (полонені Росією українці – 24 канал) просто не повернулися,
– повідомив Зеленський.

Інформація є, і, що найголовніше, винні за все це будуть відповідати згідно із законом, пообіцяв президент України. 







Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися