Земельний мораторій можуть скасувати вже до 1 грудня
Україна

Земельний мораторій можуть скасувати вже до 1 грудня

2 вересня 2019, 14:23
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів України розробити законопроект про оборот земель сільськогосподарського призначення до 1 жовтня, а також Верховній Раді скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року. 

Про це Зеленський сказав на прес-брифінгу в Києві, - пише УНІАН

"Введення ринку землі. Розробити та внести на розгляд парламенту законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасувати мораторій на продаж землі. Термін - до 1 жовтня 2019 року. Відповідальний - Олексій Гончарук (прем'єр-міністр - УНІАН), міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов ", - сказав Зеленський.

Він також доручив пояснити суспільству, що "ніхто ні в кого не забиратиме землю", а земельна реформа спрямована на розвиток українського фермерства, і, в першу чергу, захист дрібного власника. 

"Ухвалити закон про ринок сільськогосподарських земель і скасувати мораторій на продаж землі. Термін - до першого грудня 2019 року. Відповідальні - голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський", - сказав Зеленський.

Крім того, президент доручив наповнити інформацією про земельні ділянки Державний земельний кадастр до 1 січня 2021 року. 

Відповідальними за виконання доручення Зеленський призначив прем'єр-міністра України Олексія Гончарука і міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова. 

Як повідомляли,  президент України Володимир Зеленський анонсує цього року проведення земельної реформи, яка дозволить створити ринок землі в 40 млн га до 2020 року. У грудні минулого року Верховна Рада до 2020 року подовжила чинний в Україні з 2001 року мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. За оцінкою Світового банку, скасування мораторію приноситиме економіці України 0,7-1,5 млрд дол. щорічно.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися