На Волині з літаків розкидатимуть вакцину проти сказу
Україна

На Волині з літаків розкидатимуть вакцину проти сказу

2 вересня 2019, 17:04
0
0
Сподобалось?
0

На території Любешівського району знову проводитимуться заходи із вакцинацію диких м’ясоїдних тварин , скидаючи вакцину з літаків.

Про це пише газета Нове життя.

Епізоотична ситуація по сказу як в Україні в цілому, так і на Любешівщині залишається напруженою. Проводиться вакцинація свійських тварин. Але ж небезпека приходить із дикої фауни. 

Досвід країн Європейського Союзу підтверджує: лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин. Вакцини створюють специфічний імунітет, не викликають захворювання у молодих тварин, не виділяють вакцинний вірус із слиною, є безпечними для інших тварин, людини та природного середовища. Розповсюдження вакцини літаком є найекономнішим. Для фіксації точної локалізації розподілу принад використовують прилади GPS-навігації. Мінімальна щільність принад – не менше 20 доз/кв. км. Розповсюдження вакцини не проводиться над населеними пунктами, болотами, водоймищами, автошляхами, місцями проведення польових робіт.

Начальник Любешівської державної лікарні ветмедицини Петро Корх просить жителів району з розумінням поставитися до таких заходів із вакцинації диких тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати до рук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися