Першокурсників СНУ посвятили у студенти
Україна

Першокурсників СНУ посвятили у студенти

6 вересня 2019, 12:42
0
0
Сподобалось?
0


Першокурсників Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки посвятили в студенти.

Урочистості з нагоди нового навчального року відбулися 6 вересня поблизу головного корпусу СНУ та на стадіоні СНУ «Спортивне ядро», - пише ІА Волинські новини.

Традиційно дійство посвяти студентів СНУ мало кілька етапів. Стартувало все з духовного освячення першокурсників поблизу головного корпусу університету.

У вітальному слові митрополит Луцький та Волинський Михаїл звернувся до студентів-першокурсників, як до «шановних президентів», адже це надихає усвідомити їхню відповідальність перед майбутнім.

«Черговий ступінь після закінчення університету – це крісло міністра освіти. Сьогоднішньому вашому міністру трішки більше років, аніж студентам, які закінчили університет. Це робить нас відповідальними за нашу Батьківщину, адже Господь кожного кличе в свій час до виконання своїх обов’язків: кого в юному віці, кого в старшому. Я бажаю вам, аби ви усвідомили, що найкраще там, де ти народився. Європа – це не територія, це стан нашої душі. Тому бажаю вам гарної мрії, яка б збувалася у вашому житті. Вірте у себе, ставте собі високі планки і нехай Боже благословення допомагає вам», – звернувся до першокурсників Михаїл.

Після молитви студенти поклали квіти до пам’ятників знаковим людям в історії України, а велелюдна урочиста хода представників усіх факультетів та інститутів вишу вирушила від головного корпусу університету проспектом Волі та вулицею Винниченка до стадіону СНУ. Впродовж ходи студенти багато посміхалися, спілкувалися та робили пам’ятні селфі.

Першокурсники присягли на вірність у навчанні і праці своїй альма-матер, рідній Волині та українському народу, а потім пішли знайомитися зі своїми факультетами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися