Автобус на території
Україна

Розпочався обмін полоненими між Україною та Росією

7 вересня 2019, 11:25
0
0
Сподобалось?
0

Координатор групи адвокатів 24 українських військовополонених моряків Микола Полозов підтвердив початок обміну полоненими між Україною і Росією.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку. 

"Команда захисту військовополонених українських моряків не коментувала неперевірені чутки і припущення щодо їх звільнення. Тепер можна сказати, що процес пішов", - йдеться в його дописі.

Відомо також, що з московського СІЗО "Лефортово", де знаходяться українські полонені, які готуються до обміну, виїхало два автобуси.

Ймовірно, в них знаходяться українські політв'язні. Про це повідомляє власний кореспондент УНІАН у Росії Роман Цимбалюк.

"Імовірно наші поїхали в аеропорт. Кортеж - два автобуси - в супроводі поліції виїхав з СІЗО "Лефортово", - повідомляє журналіст. Кортеж виїхав з СІЗО о 8.45 за київським часом. Автобуси були із затемненими вікнами, тому точно неможливо визначити, скільки у салонах було людей. За годину до виїзду до "Лефортово" прибув автобус зі співробітниками спецслужб, які забезпечують конвой до аеропорту.

Родичі українських політв'язнів прибули до Києва. Вони приїхали до офісу уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Наразі родичі вже вийшла з будівлі й сіли у чотири автобуси. В останній автобус разом з ними зайшла й омбудсмен Людмила Денісова, а також представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський. Серед родичів - сестра Олега Сенцова, батько Ігоря Гриба, донька Едема Бекірова, мати та сестра Олександра Кольченка, родини Володимира Балуха та Євгена Панова.

Відомо, що на військовий аеродром "Борисполя" заїхав порожній автобус у супроводі машини зі спецсигналами. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала журналістка Олена Лунькова. За її словами, туди ж заїхали машини з дипломатичними номерами консульства РФ.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися