Звільнений в’язень Кремля розповів про жахливі тортури у СІЗО
Україна

Звільнений в’язень Кремля розповів про жахливі тортури у СІЗО

8 вересня 2019, 12:24
0
0
Сподобалось?
0

Звільнений політв'язень Микола Карпюк розповів, що багатьох ув’язнених у Росії піддають тортурам, вибиваючи зізнання.

Про це пише Сьогодні.

Після масштабного обміну полоненими звільнений в’язень Кремля Микола Карпюк зізнався, що найстрашнішим його спогадом стало перебування в СІЗО Владикавказу. Про це він заявив журналістам в аеропорту “Бориспіль”.

“У Владикавказі … когось виводять, починають закривати йому голову кульком і звук скотчу – людину вивозять на тортури. А потім її привозять в сусідню камеру, а звукоізоляція там дуже паршива, її приковують наручниками, ставлять на коліна, і цей крик мента: “На коліна! Не спати”, – розповів Карпюк.

За його словами, “цей нещасний стогне, просить:”Дайте мені папір, я напишу все, що від мене треба. Дайте мені поспати“. Це найстрашніше, я це не забуду ніколи”.

На уточнення журналіста, чи піддавався він сам подібним тортурам, Карпюк визнав, що його вивозили на подібні “допити” чотири ночі поспіль.

“Підключали електричний струм … Але, коли сам переносиш – це одна справа, а коли чуєш, як знущаються над іншими – це набагато складніше“, – додав Карпюк.

Також він розповів, що Станіслав Клих – інший українець, якого росіяни “судили” разом з Карпюком, знаходиться “в дуже важкому психологічному стані”.

“Будьте з ним обережні, він дуже агресивний. Те, що я переніс – це одна справа. А якби ви побачили, що відбувається зі Станіславом, коли у нього всі коліна, лікті просто здерті. У порівнянні з тим, що він пережив, мене, можна сказати, навіть не катували”, – запевнив українець.

Також Карпюка запитали про його плани на майбутнє, і той зазначив, що має намір провести час, що залишився у нього час з користю для Батьківщини.

“Оскільки мені не так багато залишилося, я багато життя прожив, то хочеться прожити з максимальною користю і ефектом для України”, – підкреслив звільнений українець.

Нагадаємо, що Миколу Карпюка та Станіслава Клиха російський “суд” у 2016 році засудив до 22,5 і 20 років ув’язнення – їх звинувачували в убивствах російських громадян під час чеченської війни.

У суді обидва заявили, що свідчення у них вибивали під тортурами і погрозами розправи над сім’єю, але свою провину вони так і не визнали. Клих відбував термін в Челябінській області, а Карпюк – у Володимирській області РФ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися