Сепаратисти відпустили ще 54 ув'язнених
Україна

Сепаратисти відпустили ще 54 ув'язнених

12 вересня 2019, 13:53
0
0
Сподобалось?
0

Cьогодні на підконтрольну Україні територію було передадуть ще 54 засуджених, які відбували покарання на окупованій частині Луганської області.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Фейсбук, - пише УНІАН

«Сьогодні на мосту біля міста Щастя всьоме відбулась передача засуджених громадян України, які перебували в пенітенціарних установах на момент окупації частини Луганської області», - заявила вона.

За словами Денісової, під час передачі від представників так званої «ЛНР» отримано 54 особи. 

«Серед них наймолодшому – 26 років, а найстаршому – 61 рік. Ці засуджені проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей та в Києві», - написала омбудсмен. 

Вона зауважила, що одразу після проходження всіх необхідних процедур одну особу сьогодні ж буде звільнено у зв’язку із закінченням строку відбування покарання. 

Денісова додала, що Україні було передано 10 кримінальних справ, за якими засуджені зможуть звернутися до судових органів в порядку апеляції або касації. Право цих громадян на вільний доступ до правосуддя буде відновлено. Починаючи з грудня 2018 року до сьогодні з окупованої частини Луганщини було отримано 373 засуджених громадянина України, а з Донецької області – 13, з них 105 осіб звільнено. 

«Робота в даному напрямку продовжується та перебуває під особистим контролем президента України Володимира Зеленського», - резюмувала Денісова.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися