В Україні створять державну службу за контрактом
Україна

В Україні створять державну службу за контрактом

19 вересня 2019, 15:04
0
0
Сподобалось?
0

Верховна рада України прийняла в другому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законів України" про перезавантаження влади №1066, який передбачає введення державної служби за контрактом.

Документ підтримали 228 нардепів, - повідомляє РБК-Україна.

До другого читання до законопроекту подали 243 правки.

Передбачається внести зміни в закон "Про державну службу", "Про Кабінет міністрів" і "Про центральні органи виконавчої влади".

Документом буде спрощено порядок прийняття на державну службу та звільнення з неї, а також передбачені можливості запровадження контрактної державної служби.

Очікується, що прийняття законопроекту зможе підвищити відповідальність держслужбовців за досягнення результатів їх діяльності.

Суть закону

Визначається, що державний секретар міністерства призначає на посади та звільняє з посад у порядку, передбаченому законодавством про державну службу, державних службовців апарату міністерства, укладає та розриває з ними контракти про проходження держслужби у випадках та порядку, передбаченому Кабінетом міністрів України, присвоює їм ранги державних службовців, приймає рішення щодо їх заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Так, керівник державної служби в державному органі укладає та розриває контракти про проходження держслужби у порядку, передбаченому Кабінетом міністрів України.

Відповідно до закону, оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби, а також на веб-сайті державного органу, який оголосив конкурс (за наявності). Конкурс на посади державної служби категорії "А" проводить комісія. Конкурс на посади державної служби категорії "Б" або "В" проводить конкурсна комісія.

Встановлюється, що строк дії контракту не може становити менше одного та більше п’яти років. Заробітна плата державного службовця складається з: посадового окладу, надбавки за вислугу років, премії (у разі встановлення).

Також збільшений перелік підстав припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення: скорочення посади державної служби внаслідок зміни структури або штатного розпису державного органу без скорочення кількості або штату державних службовців, ліквідація державного органу, встановлення невідповідності державного службовця займаній посаді під час проходження державної служби.

Крім того, встановлюються додаткові підстави припинення держслужби за ініціативою суб’єкта призначення з власної ініціативи або на підставі подання, внесеного відповідним міністром чи керівником центрального органу виконавчої влади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися