У Луцьку на підприємстві робітник з вини інженера втратив руку
Україна

У Луцьку на підприємстві робітник з вини інженера втратив руку

8 жовтня 2019, 13:34
0
0
Сподобалось?
0

Працівник підприємства ТОВ «Євровуд Україна» втратив руку на виробництві через наказ головного інженера виконувати роботи, які не входять до його посадових обов’язків.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, - пише ІА Волинські новини.

Під час судового засідання встановили, що під час робочого дня 8 травня минулого року головний інженер ТОВ «Євровуд Україна» дав усне розпорядження електромонтеру виконувати роботи, які не передбачені його посадовими обов`язками, а саме – через технологічні люки ланцюгового конвеєра сушильної камери проводити видалення з тирси кусків деревини, що є роботою з підвищеною небезпекою.

Оскільки розпорядження головного інженера є обов`язковими до виконання всіма працівниками підпорядкованих підрозділів підприємства, чоловік приступив до виконання дорученої йому роботи. Втім, під час виконання ним робіт сталося нещастя – йому відірвало руку на рівні верхньої третини плеча.

Відповідно до експертизи технічний стан транспортера скребкого, який встановлений на виробничій території ТОВ «Євровуд Україна» на вулиці Рівненській, не відповідав вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

Відтак, головний інженер допустив порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки для потерпілого. Відзначимо, що між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Таким чином, суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади пов`язані з керівництвом робіт з підвищеною небезпекою на такий же термін, проте змінив це покарання на умовне терміном на один рік та шість місяців.

Як розповідав у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини головний інженер підпримєства Володимир Іщинин, всі витрати, пов’язані з лікуванням чоловіка, взяло на себе «Євровуд Україна» та Фонд соціального страхування, куди підприємство сплачує внески.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися