Нардепів штрафуватимуть за прогули
Україна

Нардепів штрафуватимуть за прогули

16 жовтня 2019, 14:41
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №1035-2 щодо позбавлення народних депутатів фінансового забезпечення за прогули. 

Відповідне рішення підтримали 265 народних депутатів, передає УНН.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради або засідань комітетів Верховної Ради передбачає забезпечення належного виконання народним депутатом визначених законом обов’язків. Цей законопроект є альтернативним до проекту Закону України № 1035.

Текст закону до другого читання доповнено наступним змістом: "Якщо народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії Верховної Ради України без поважних причин не бере особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень ВРУ на пленарних засіданнях ВРУ або у більш як 50 відсотках засідань комітету ВРУ, до складу якого його обрано, такому народному депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць".

Додамо, що 12 вересня у першому читанні за законопроект №1035-2 проголосувало 288 народних депутатів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися