Зеленський пояснив, хто зможе купувати українську землю
Україна

Зеленський пояснив, хто зможе купувати українську землю

11 листопада 2019, 13:09
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Володимир Зеленський розповів про земельну реформу.

Він назвав обманом статтю Конституції про те, що земля є об’єктом права власності українського народу, - передає ТСН.

"Чому це обман? Бо сьогодні, як і всі попередні роки, українці насправді не є повноцінними власниками своєї землі. Держава не надала їм такої можливості. Не створила умови для того, що українець міг розвивати господарство на своїй землі. Українці не можуть продавати чи купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що цього права позбавлені також громадяни таких країн, як Північна Корея та Венесуела. Водночас майже у всіх інших країнах ринок землі існує.

Зеленський зазначив, що існують різні моделі цього ринку – коли іноземці можуть чи не можуть купувати землю. Глава держави вважає, що питанням ринку землі в Україні маніпулюють вже 20 років, а старі політики намагаються залякати людей.

"У будь-якому випадку я розумію, що це питання дуже чутливе для людей. Нашим гаслом було "Зробимо це разом". І ми завжди обіцяли, що важливі питання будемо вирішувати разом. Тому ухвалено таке рішення: між першим і другим читаннями проєкту закону будуть внесені правки, згідно з яких, право продавати і купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед своїх засновників іноземців, отримують право купувати українські землі, земельні ділянки тільки у випадку, якщо буде дана згода народу України на всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде у законі", - заявив президент.

Він наголосив, що найближчим час Верховна Рада розробить і ухвалить закон, який чітко встановить види і механізми референдуму і "нарешті надасть українцям право вирішувати долю того чи іншого дуже важливого для них питання".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися