«Перші ластівки»: пропаганда чи попередження суїциду?
Україна

«Перші ластівки»: пропаганда чи попередження суїциду?

10 грудня 2019, 16:27
0
0
Сподобалось?
0

На телеекрани країни вийшов новий серіал українського виробника – «Перші ластівки». Сюжет викриває такі, на жаль, вже звичні проблеми, з якими може зіткнутись будь-хто: цькування однокласників, зловживання батьків, домашнє насильство, зверхність вчителів, непорозуміння з рідними, розпач підлітків, комплекси, страх несприйняття, депресія і як результат – спроби самогубства.. Автори фільму ніби спонукають нас звернути увагу на своє оточення: раптом комусь потрібна допомога і засуджують байдужість  та принцип «моя хата скраю».

У сюжеті вбачається паралель з американським серіалом «13 причин чому». Смерть головної героїні, спізнілий жаль з приводу боягузтва та байдужості її оточення, таємниці та деталі, які з’являються вже опісля трагедії.

У «Перших ластівках» не обійшли й тему небезпечних смертельних ігор. Герої потребували елементарного розуміння та підтримки та не знаходили цього. Тоді їм на допомогу приходив так званий друг, який начебто розділяв їх відчуття, співчував, а потім підштовхував до кардинальних кроків.

Мета фільму – не тільки привернути увагу до проблем, а й вирішити їх. Тому на початку та в кінці кожного епізоду наводяться контакти Національної гарячої лінії, правозахисної організації «Ла Страда-Україна». За слова психологів організації, після виходу серіалу вони отримали близько 3 тисяч дзвінків та повідомлень, а це в 6 разів більше аніж зазвичай.

Горайчук Вікторія


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися