Терористи погодилися припинити вогонь до 27 червня
Україна

Терористи погодилися припинити вогонь до 27 червня

24 червня 2014, 03:25
1
0
Сподобалось?
0

У Донецьку у приміщенні захопленої бандформуваннями ОДА відбулося засідання Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану президента України Петра Порошенка з урегулювання ситуації на сході України.

Офіційний Київ на переговорах представляли другий Президент України Леонід Кучма і нардеп Нестор Шуфрич. Також у посередницькій групі був колишній керівник Адміністрації Президента, кум Володимира Путіна Віктор Медведчук. Участь у зустрічі брали спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол РФ Михайло Зурабов.

По інший бік столу сиділи представники «ЛНР» та «ДНР», які офіційно визнані в Україні терористичними організаціями, та сепаратистський рух «Юго-Восток», представлений його керівником - Олегом Царьовим.

Перший результат перемовин наступний - самопроголошений «прем'єр» «ДНР» Олександр Бородай запевнив, що, у відповідь на припинення вогню силовиками, терористи теж припинять бойові дії та пересування своїх сил до 27 червня. За дотриманням «тиші» з обох сторін слідкуватимуть ОБСЄ та РФ.

За час перемир'я планують провести обмін полоненими. Офіційна влада у міру можливого спробує відновити пошкоджену інфраструктури окремих населених пунктів. Зокрема до Слов'янська вже подана вода. Але головне, триватимуть переговори щодо повного припинення конфлікту мирним шляхом.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • СМЕРТЬ ДУРЧИНОВА
    СМЕРТЬ ДУРЧИНОВА

    бородай! выбрось на свалку либерастические очки.только сила свергнет хунту.только власть рабочих и крестьян восстановит социальную справедливость.

    24 червня 2014, 05:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися