Україна та США проведуть спільні військово-морські навчання у Чорному морі
Україна

Україна та США проведуть спільні військово-морські навчання у Чорному морі

7 вересня 2014, 19:33
0
0
Сподобалось?
0

 

З 8 по 10 вересня в північно-західній частині Чорного моря пройдуть двосторонні навчання військово-морських сил (ВМС) України і США Sea Breeze-2014. Про це повідомляє ВСМ ЗС України на своїй сторінці у «Фейсбук».

Метою навчань є проведення міжнародної операції по встановленню та забезпеченню зони безпеки судноплавства в кризовому районі, повідомили у прес-центрі командування українських ВМС з посиланням на УНІАН. 

Навчання пройдуть у відповідності з програмою двостороннього співробітництва міністерств оборони України і США. Вони будуть проводитися в дусі програми «Партнерство заради миру», тому до участі в них традиційно запрошено ряд країн. Крім України і США, корабельним складом у навчаннях Sea Breeze-2014, будуть брати участь Іспанія, Канада, Румунія і Туреччина. До навчань також будуть залучені літаки і вертольоти морської авіації українських ВМС. Окрім цього, кілька країн направили військовослужбовців в якості спостерігачів (Грузія, Норвегія, Швеція, а також Франція).

Учасники маневрів в морі відпрацюють навчання по контролю за цивільним судноплавством у певних зонах, пошук і виявлення судна-порушника, проведення доглядових операцій, надання допомоги кораблю, що зазнав катастрофи. Керівниками навчань є т.в.о. заступника командувача ВМС України з бойової підготовки капітан першого рангу Олексій Неїжпапа і командор Джеймс Ейкен (ВМС США). Планом навчань не передбачено проведення наземної фази, а також захід в порт Одеси або порти інших міст України іноземних кораблів.

Джерело: Високий Замок

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися