Безробітним та злісним неплатникам аліментів субсидію отримати буде важко
Україна

Безробітним та злісним неплатникам аліментів субсидію отримати буде важко

27 вересня 2018, 17:40
0
0
Сподобалось?
0

Відповідно до діючого законодавства сьогодні непрацюючий, але працездатний громадянин України або ж злісний боржник-аліментник не мають права на отримання субсидії.

Про нововведення розповів гендиректор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Що стосується безробітних, то посадовець зазначив, що тут є різниця між жителями міст і сіл. «У селах інфраструктура розвинена менше, доступ до робочих місць гірший. Там комісії з урахуванням конкретних особливостей мають можливість призначати субсидію в таких випадках», – пояснив Музиченко.

За його словами, якщо українець стоїть на обліку у Центрі зайнятості та отримує допомогу по безробіттю, то у цей період він також може отримати субсидію. «Але якщо такий громадянин відмовляється від підходящої роботи, то субсидія на загальних підставах призначена бути не може», – пояснив експерт.

Щодо питання про сплату аліментів, то у нових правилах планується при розрахунку субсидії не враховувати в сукупний дохід сім’ї сплачені аліменти і спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

Відмовити в отриманні допомоги на комуналку зможуть тим, хто відповідно до Єдиного реєстру боржників має заборгованість зі сплати аліментів більше трьох місяців. Крім випадків, коли боржник є алко- або наркозалежним, що підтверджується відповідною довідкою від лікаря.

Також, за словами Музиченка, у нових правилах прописали можливість місцевим комісіям самостійно приймати рішення про призначення субсидії після вивчення матеріально-побутових умов заявника. Наприклад, коли один із членів домогосподарства не має доходу та перебуває у тяжких життєвих обставинах, пов’язаних з хворобою когось з родини (у тому числі, якщо той, будучи працездатним, страждає від алко- чи наркозалежності).

Відповідно до нових правил, комісія зможе прийняти рішення про призначення субсидії за наднормативною площею житла окремим категоріям громадян. Це стосується тих, хто отримує пенсію у зв’язку з втратою годувальника, за вислугою років або є інвалідом з дитинства, а також дітям-інвалідам.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися