Більшовики розпинали людей, кидали в окріп, знімали шкіру
Україна

Більшовики розпинали людей, кидали в окріп, знімали шкіру

7 грудня 2018, 10:53
0
0
Сподобалось?
0

До 100-річчя червоного терору

Волосся стає дибки, коли дивишся фото, читаєш архівні матеріали про те, що діялося в Україні сто років тому – восени 1918-го. 5 вересня партія більшовиків під керівництвом Леніна оголосила початок «червоному терору». З цієї дати насильство стало офіційною політикою, яку з Москви впроваджували протягом десятиліть.

В Україні більшовики жорстоко насаджували свою владу. Знімали скальпи, здирали шкіру, розпинали і забивали до смерті нагайками. Їх жертвами були не тільки «класові», як вони казали, вороги – дворяни, царські чиновники, офіцери, але й освічена інтелігенція – професори, вчителі, лікарі, священики, заможні селяни. Їх не просто розстрілювали, а по-звірячому вбивали. І про це треба пам’ятати тим, хто ностальгує за «великою» державою, у якій ми жили з Росією.

Є дані, що у перші роки існування Надзвичайної комісії (потім НКВС, КДБ і російське ФСБ) Дзержинський брав людей з психічними відхиленнями, кривавих маніяків. Бо нормальні не могли робити того, що коїли вони. Наприклад, у Полтаві і Кременчуці священнослужителів саджали на палю. У Катеринославі (тепер Дніпро) людей розпинали і забивали до смерті камінням. В Одесі офіцерів розривали навпіл колесами лебідок або опускали по черзі в казан з окропом і в море.

Харківські чекісти використовували скальпування і «зняття рукавичок з кистей рук». Особливим звірством відрізнявся комісар Саєнко. Багато хто божеволів від усіх пережитих кошмарів. У підвалах харківських будинків знаходили розіп’ятих на підлозі і пригвинчених людей. У багатьох жінок була знята шкіра на руках і ногах у вигляді рукавичок та панчіх і вся шкіра спереду. Часто їх страчували  тільки тому, що не приймали залицянь комісарів. А чоловікам вивертали статеві органи. Те, що творили харківські чекісти, насилу піддається опису. Але в СРСР Саєнко неодноразово нагороджувався і помер своєю смертю у 87 років. За деякими даними, після війни він був удостоєний ордена Леніна. 

Офіційно «червоний» терор було припинено у листопаді 1918 року. Насправді ж він тривав усі роки існування Радянської держави. 

Вважається, що лише протягом 1918–1919 років було знищено від 50 тисяч до 1 700 000 тисяч осіб.

Наталка СЛЮСАР

Передрук заборонено!

В одному з наступних номерів «Вісника+К» читайте про жахливі експерименти, на які добровільно погоджувалися радянські люди.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися