Спорт

Суддівство викликало Кварцяного на відвертість

23 листопада 2005, 00:00
0
0
Сподобалось?
0
До гри в Донецьку з чемпіоном України – “Шахтарем” – “Волинь” підійшла не у найкращому настрої. Як не дивно, негативний відбиток на стан команди наклав підготовчий збір команди в Трускавці. А саме два товариських поєдинки з ужгородським “Закарпаттям”. Після них, через брутальну гру суперника, до Луцька з травмами повернулися Андрій Донець, Корнел Бута, Мілан Божич, Олег Герасимюк, Костянтин Шумахер, а Олег Кравчук “заробив” перелом щелепи.
Тож на повну силу кілька провідних гравців “Волині” у Донецьку зіграти не могли. Господарі поля зуміли відкрити рахунок у зустрічі вже на 3-й хвилині, коли нападаючий донеччан Олексій Бєлік скористався помилкою голкіпера лучан Віталія Постранського. Майже одразу “Волинь” організувала гідну відповідь. Василь Сачко вийшов один на один з голкіпером “Шахтаря”, але переграти його не зумів. Ще до перерви бразильський легіонер Франселіно Матузалем встановив остаточний результат гри, дуже ефектно перегравши захист й воротаря лучан. Отже, “Шахтар” цілком закономірно переміг “Волинь” з рахунком 2:0.
Та все ж слід окремо зупинитися на суддівстві у цьому матчі. Хоча гра проходила у цілком коректній боротьбі, головний арбітр Василь Мельничук із Сімферополя “нагородив” обидві команди дев’ятьма жовтими картками. Шість з них дісталися гравцям “Волині” (п’ять – у першому таймі). Тому після перерви лучани під загрозою вилучення змушені були грати у безконтактний футбол. А для атлетичної “Волині” це аж ніяк не характерно. В результаті тренери обох команд залишилися невдоволеними діями Мельничука, а Віталій Кварцяний взагалі не приховував свого роздратування:
– Питання з упередженістю в нашому футболі дуже глобальне. Я у “Волині” вже шістнадцятий рік з перервами працюю. Можу це питання підняти і сказати – куди і звідки, хто і навіщо. Але не хочу цього робити, тому що я знаходжуся у футбольній сім’ї. Тут свої писані й неписані закони. Конкретизувати прізвища і факти я не буду. Але якщо я не працюватиму в тій системі взаємовідносин, які склалися протягом десятиріч, то моя команда ніколи не матиме права грати у вищій лізі, або в першій, або ще десь. А якщо і гратиме, то замикатиме турнірну таблицю.
Результати інших матчів 16-го туру: “Металіст”-“Іллічівець” – 1:1, “Закарпаття”-“Ворскла” – 1:1, “Сталь”-“Металург” Д. – 1:1, “Арсенал”-“Чорноморець” – 0:1, “Металург” З.-“Динамо” – 1:2, “Таврія”-“Дніпро” – 0:1, “Кривбас”-ФК “Харків” – 3:1.
Андрій КУЗЕМКО


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися