Для зарахування дітей до шкіл медична карта не потрібна
Україна

Для зарахування дітей до шкіл медична карта не потрібна

3 квітня 2018, 23:39
0
0
Сподобалось?
0

«Медична карта дитини» для вступу до дитячого садочка або школи більше непотрібна. Про це на сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, форма Медичної карти дитини визнана недійсною і навчальні або дошкільні заклади не мають права вимагати її від батьків.

«Тепер перед вступом до дитячого садочка або школи достатньо надати довідку від лікаря про стан здоров’я», - повідомила Супрун.

Зокрема, при зарахуванні дитини до дитячого садка батькам необхідно надати довідку щодо здоров’я дитини, яку має видати педіатр або сімейний лікар.

У разі, якщо дитина має захворювання, про яке варто знати медичним працівникам садочку, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини це також можна позначити в довідці.

Перед вступом дитини до школи необхідно буде пройти профілактичний огляд.

«В медзакладі, де ви його пройдете, вам нададуть форму № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду». За рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, в цій формі також можна позначити інформацію щодо захворювань, про які слід знати медичним працівникам школи», - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.

Далі отриману довідку необхідно передати шкільному медичному працівнику.

«Крім того, у батьків можуть попросити надати інформацію щодо вакцинації дитини. Адже карту профілактичних щеплень ведуть і в навчальних закладах. Інших форм, талонів і папірців у садочках та школах не мають права вимагати від батьків», - наголосила Уляна Супрун.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися