Доба стала коротшою на... шість годин?
Україна

Доба стала коротшою на... шість годин?

11 січня 2019, 15:18
13
98
Сподобалось?
98

Це підтверджують монахи з Афона

Усі ми часто нарікаємо на брак часу. До завершення якоїсь справи нам завжди не вистачає кількох хвилин, годин, дня. Але ж у добі як було, так і є 24 години. Але той час не такий, як колись – переконують старці. Кажуть, за два останні тисячоліття доба зменшилася на... цілих шість годин! Але як таке може бути?

Ченцям бракує ночі на молитви

Що життя спливає швидше, давно помітили монахи зі святої гори Афон. Вони зі століття у століття по годинах читають певні молитви. Колись їм вночі лишався час на відпочинок. Нині ж при тій самій кількості молитов старцям бракує ночі, щоб встигнути закінчити все вичитати.

Подібне спостереження зробили й монахи зі Святої Землі. У Єрусалимі біля Гробу Господнього запалюються спеціальні лампади. Колись олію у них доливали в один і той же час, напередодні Великодня. За рік вона повністю вигорала, якраз вистачало до наступної Пасхи. А тепер доводиться маслянисту рідину виливати, бо її ще чимало залишається.

Перед кінцем світу рік минатиме, як місяць

Цікаве пояснення мінливості часу дав відомий вчений-фізик, доктор технічних наук, член-кореспондент Білоруської академії наук Альберт-Віктор Вейник. Він висунув гіпотезу, що у часу, як у фізичного явища, є матеріальний носій – так зване «хрональне поле». У ході експериментів академік власний наручний електронний годинник поміщав у розроблену ним установку. Перемикаючи кнопки, він демонстрував колегам, як той самий прилад сповільнює чи прискорює свій хід, на відміну від усіх інших хронометрів поза установкою Вейника. Вчений переконував, що найменша частинка «хроносфери» невпинно скорочується. Відтак швидше відбуваються усі процеси – старіє людина і все живе на Землі, старіє сама планета.

Подібне твердження висловили американські вчені Браунлі та Уард. Вони на прикладі наближення Землі до Сонця пояснили: чим більше зменшується ця відстань, тим швидше для нас плине час. При цьому в добі лишається 24 години, але їхня тривалість суттєво скорочується.

І як тут не згадати християнські пророцтва про кінець світу? Зокрема у «Посмертному зверненні» преподобного Ніла Мироточивого Афонського (1815 р.) йдеться про те, що в останню епоху існування людства, коли буде царювати антихрист, з часом буде відбуватися взагалі щось незрозуміле: «День буде минати, як година, тиждень – як день, місяць – як тиждень, і рік, як місяць». Подібне застереження можна знайти і у пророків ісламу.

Наталія КРАВЧУК

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Juli
    Juli

    Як тобі таке, Альберт Ейнштейн?))))

    12 січня 2019, 15:31
    Відповісти
  • vas
    vas

    київстар в курсі, у них місяць вже 4 тижні

    16 січня 2019, 19:00
    Відповісти
  • Sparrov
    Sparrov

    Цікаво яку траву курять ваші журналісти? Або з якого класу школи вони були відраховані? Бо вочевидь фізику вони не вчили. Про астрономію напевне й не чули взагалі що є така наука. Насправді внаслідок наявності "великого" Місяця Земля сповільнюється на 2.3 мілі секунди за століття. Тож доба навпаки стає все довшою.

    19 січня 2019, 17:49
    Відповісти
  • Sparrov
    Sparrov

    Пропоную цьому, прости Господи, "фізику" - Альберт-Віктору Вейнику подаватися на Нобелівку. Бо якщо журналісти правильно передали його слова, то ця бздура докорінно перевертає наше уявлення про Всесвіт і заслуговує Нобелівську премію, навіть не одну.

    19 січня 2019, 17:55
    Відповісти
  • Володимир Нужненко
    Володимир Нужненко

    Пропоную усім бажаючим ознайомитись з моїм "Посланням..." від 14.11.2018 на моїй сторінці в Фейсбуці. Там в першому розділі я виклав вірне тлумачення того біблійного пророцтва, яке насправді стосується саме нашого часу, а не того, що записано незрозуміло ким між рядками пророцтва...

    29 січня 2019, 14:13
    Відповісти
  • АНДЕРСОН
    АНДЕРСОН

    Если не сидеть в сети по 6 часов, то всё нормально со временем

    6 березня 2019, 11:12
    Відповісти
  • Олександр
    Олександр

    "Пропоную цьому, прости Господи, "фізику" - Альберт-Віктору Вейнику подаватися на Нобелівку." помер 1996 р. "А в 2012 году во время исследований на Большом адронном коллайдере в Швейцарии была обнаружена элементарная частица, которая носит название Бозон Хиггса. Именно она наделяет все остальные частицы во вселенной массой. На следующий год Питер Хиггс (он предсказал это открытие еще в 1964 году) получил Нобелевскую премию по физике. Напомним, Вейник, объявленный в нашей стране лже-ученым, заявил о существовании «метрического вещества» задолго до Хиггса... "

    7 березня 2019, 10:48
    Відповісти
  • Олександр
    Олександр

    Все гениальные идеи приходят в наш мир первоначально в виде ереси. Джордано Бруно сожгли на костре за утверждения о том, что Земля вращается вокруг Солнца. А премьер-министр Англии, которому Фарадей демонстрировал свои опыты по электромагнитной индукции, рассмеялся ему в лицо и воскликнул: «Что толку от вашего электричества?» Тем не менее, до сих пор находятся чудаки, которые ради поисков истины готовы прослыть еретиками. Причем, зная, что эти поиски могут и не увенчаться успехом.

    7 березня 2019, 11:02
    Відповісти
  • Юрій
    Юрій

    Про лампади у Єрусалимі біля Гробу Господнього пише людина, яка навіть не здогадується, що Великдень не має певної фіксованої дати святкування. Наприклад, в 2018 - 8 квітня, а в 2019 - 28 квітня.

    11 червня 2019, 11:13
    Відповісти
  • Віктор
    Віктор

    2000 років в астрономічних вимірах це дуже короткий час для таких глобальних речей, як зміна доби, причому на цілих 25 % :-) Отже, доба - період обертання Землі навколо своєї осі - як була приблизно 24 год, так і залишилася. Якщо точно - 24год 00хв 30,4с (у грудні) і 23год 59хв 39,5с (у вересні) і т.д. Але насправді точний час вимірюється не періодом обертання Землі, а атомним годинником (частота електронних переходів між енергетичними рівнями у ізотопах цезію-133 ). Щодо вченого Альберта-Віктора Вейника і його гіпотез з хрональним полем... Він був колись хорошим вченим. Потім його трохи "понесло". Його гіпотези не витримують ніякої критики, тому визнання в науковому світі, звичайно, не знайшли. (З математики знаємо, що гіпотеза це лише припущення, яка потребує доведення). Та й який то експеримент, коли наручний годинник поміщати в якийсь прилад? Щодо релігії... Науку з релігією краще не співставляти, бо це зовсім інші виміри. Наука - це те, що можна вивчити, дослідити, зрозуміти. Бог - це зовсім інший рівень, якого нам такими примітивними речами, як наукою, не досягнути.

    15 липня 2019, 17:02
    Відповісти
  • Ярослав
    Ярослав

    Нема такої дурниці, яку б не озвучили наші "журналісти". Найсумніше, що багато людей вірять таким нісенітницям.

    20 липня 2019, 23:18
    Відповісти
  • MoranaPhoenix
    MoranaPhoenix

    Слово в слово взято отсюда. Хоть бы постеснялись писать о запрете перепечатки. http://esoteric4u.com/esoteric-materialy/sovremennyj-sotsialnyj-dogovor/27-ob-ektivnaya-fenomenologiya/891-vremya-stalo-szhimatsya-i-bezhit-bystree

    25 липня 2019, 16:14
    Відповісти
  • SDemchuk
    SDemchuk

    Автору статті: як же треба ненавидіти християнство, щоб так його ганьбити цією хворою писаниною!

    28 серпня 2019, 23:31
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися