Дипломат і блогер Дмитро Чекалкін: «Європейські дипломати розглядають можливість у разі перемоги «ЗЕ» забрати в України безвіз»
Україна

Дипломат і блогер Дмитро Чекалкін: «Європейські дипломати розглядають можливість у разі перемоги «ЗЕ» забрати в України безвіз»

19 квітня 2019, 12:23
0
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня перед студентами Східноєвропейського університету виступив дипломат, блогер та шоумен Дмитро Чекалкін. Ця людина знайома зі всіма топовими українськими політиками, працював з усіма президентами. Адже за фахом він – перекладач з арабської та івриту. Був першим українським дипломатом на Близькому Сході. Дмитро – автор багатьох теле-, радіо- та інтернет-проектів. Серед яких «Веселі яйця», «Операція проФФесор» та інші. Зі  студентською аудиторією він ділився своїми думками щодо майбутніх президентських виборів.

Росія у кращих традиціях СРСР веде проти нас гібридну війну

Дмитро Чекалкін відверто розповів, що є випускником Московського військового інституту іноземних мов. Він сам називає себе дипломованим пропагандистом. Тому про те, як кваліфіковано людям вміють запудрювати мізки, знає не з чуток.

– Коли я закінчував інститут у 1986 році, мій факультет випускав 50 фахівців. Зараз аналогічний у Москві випускає 500. І всі вони мають роботу. Головна доктрина їхнього Генштабу – гібридна війна. І в першу чергу вона направлена проти України. Тому я не можу лишатися осторонь, – зазначив Дмитро Чекалкін. – П’ять років тому «зелені» чоловічки захопили Крим. Сьогодні вони можуть прийти на всю територію України.

Наскільки сильною може бути російська пропаганда, яка перейняла «кращі» традиції радянської, пан Дмитро навів на прикладі своєї сім’ї.

– Так сталося, що з 11 дітей мого прадіда у Києві вижили лише троє. Та й вони були на боці червоної банди. Моя бабуся у 12-річному віці зреклася свого батька! Коли у прадіда забрали підприємства і повикидали серед зими на вулицю, сніг хворих на тиф її сестер. Вона пішла жити до свого брата, редактора на той час дуже модного журналу «Молодняк», у якому друкувалися найкращі поети і письменники. Дядя Коля теж був великим прихильником більшовизму. Його заарештували у 37-му, 23 роки він провів на Колимі. Дяді Колі бабуся не могла зректися, і тому опинилася на Уралі. Усе це вона розповідала мені, малому. І до кінця своїх днів плакала за тим, що не змогла попросити пробачення у свого тата. Радянська система знищила нашу сім’ю, у своєму поколінні я єдиний її представник. Через те я так відповідально ставлюся до того, що відбувається в державі. У мене самого – четверо дітей, і я не можу ризикувати їхнім життям, не хочу, щоб повторилися події 100-річної давнини.
Як людина, яка зі сцени принижувала державу, може бути її Президентом?

– Мені небайдуже, хто буде наступним президентом і верховним головнокомандувачем. Як кажуть, бачити несправедливість і мовчати – бути співучасником цієї несправедливості, – зазначив Дмитро Чекалкін. –  У нас за всю історію незалежної України не було політичного діяча, який би так гідно представляв країну на міжнародній арені, так фахово опікувався проблемами оборони і безпеки держави, як робить це Петро Порошенко. А саме оборона і міжнародна політика – основні обов’язки Президента. 
Чекалкін зауважив, що гуморист Володимир Зеленський неодноразово у своїх виступах принижував Україну.

– Коли українців калічили і вбивали на Майдані, пан Зеленський жартував стосовно нас і казав, що беркутівцям треба видати ебонітові палички: вони битимуть майданівців і вироблятимуть електричний струм. Коли наших воїнів вбивали на Донбасі, під час «Юрмали» у Латвії порівняв Україну з акторкою порнофільму, яка «готова прийняти з будь-якого боку». Жартував з гасла української армії, мовляв, тільки у галицьких туалетах можна кричати «Слава Україні!». Саму армію назвав армією баранів. Томос і автокефалію назвав «термосом» і «автофекалією».

І Володимир Зеленський за ці жарти не вибачився. Я не уявляю, як після цього людина може представляти нашу країну на міжнародній арені і бути верховним головнокомандувачем. У нас була Революція Гідності! Загинули люди! Про яку гідність може йти мова, коли дамо можливість кандидату, який дозволяв собі такі «жарти» у складний для країни час, очолити нашу державу?

Дмитро Чекалкін – людина, яка особисто знайома з багатьма українськими політиками. В одних він був перекладачем на переговорах.  Інші запрошували його як ведучого найбільших родинних свят. Студентів, звісно, цікавило, що він знає про «темну конячку» нинішніх виборів Володимира Зеленського.

– Після того, як один хлоп у 2004 році тут, на Західній Україні, звалився від одного маленького яєчка, я почав випускати проекти «Веселі яйця» і «Операція проФФесор». За них мене головний путінський політтехнолог Гліб Павловський назвав «блокбастерфюрером Помаранчевої революції». Вони оцінили вплив гумору і політичної сатири на свідомість людей. І от на пораду Павловського тоді з Москви до України повернувся Зеленський зі своїм «95-м кварталом». Перше, що вони зробили – створили за гроші Медведчука сайт «Серпом по яйцях» на противагу нашим «Веселим яйцям». Там вони ділили Україну на три сорти, впроваджували тезу, що тільки з Росією ми можемо бути потужною державою. Мовляв, навіщо нам Європа-Америка, вони ж використають Україну як сховище для ядерних відходів. До речі, ця теза червоною ниткою проходить і в останньому сезоні «Слуги народу». Гумор «95 кварталу» направлений на захист московських тез про меншовартість українців.

«Якщо не наркоман, то чому не здав аналізи?»

Студенти задавали київському гостю багато питань, були і досить гострі. Особливо цікавило ставлення пана Чекалкіна до так званих «брудних технологій», коли кандидата Зеленського називають наркоманом.

– Після першого туру виборів пан Зеленський сам запропонував діючому Президенту здати аналізи, бо майбутній глава держави не може бути ні наркоманом, ні алкоголіком, – відповів Дмитро Чекалкін. – І що ж ми побачили? Петро Олексійович здав кров, волосся, нігті декільком лабораторіям, зокрема, експертам ВАДА. А що ж Зеленський? З усіх необхідних аналізів на виявлення наркотиків він здав тільки кров. І ту у клініці «Євролаб», яка належить його прихильнику і моєму однокашнику по Московському вузу Андрію Пальчевському. З крові наркотик виводиться дуже швидко. Достеменно відповісти на питання, вживає людина його чи ні, можуть лише аналізи волосся і нігтів. Їх пан Зеленський не здав. У мене, як і у більшості думаючих людей, виникає питання: «Чому? Чого він боїться?» Це ж саме стосується дебатів. Він ще не дав жодної відповіді суспільству, яким він бачить розвиток України. На всі гострі питання відповідає: «Проведемо референдум».

– Якщо Президентом країни оберуть Володимира Зеленського, що буде з безвізом?

– Важко сказати. Одна зі співробітниць МЗС Чехії зробила запис у «Твіттері», що їй як співробітниці юридичного департаменту цього Міністерства поставили завдання розробити рекомендації для Ради Європи щодо припинення безвізового режиму з Україною у випадку приходу до влади Зеленського, оскільки є сумніви у збереженні стабільності в країні.

– Як ви прокоментуєте скандал щодо корупції в «Укроборонпромі»?

– Це болюче питання. Президент Порошенко дав доручення НАБУ провести розслідування. У цій ситуації особисто мене бентежить один факт. Доказом у справі є листування, зняте з телефону молодшого Гладковського. Це листування було в руках розслідувачів ще у 2017 році! Але виклали вони його лише за два тижні до виборів. Якщо ти патріот, то чому ти два роки тому не зупинив оборудки?

Чому голосуватиму за Порошенка

Дмитро Чекалкін зауважив, що в молодіжних аудиторіях його дуже часто запитують: «Чому ви так підтримуєте Порошенка, що такого він зробив за п’ять років?»

– Президент Порошенко за роки свого президентства зробив дуже багато. Більше за всіх попередніх президентів. І мені дуже дивно, що сьогодні на нього виливається стільки бруду. Як можна казати, що нічого не зроблено? П’ять років тому, на початку війни, у нас було п’ять тисяч боєздатних бійців, сьогодні – 180 тисяч. На озброєнні в армії – 120 тисяч одиниць важкої техніки. У світі створена антипутінська коаліція, яка запровадила проти держави-агресора ефективні санкції. Україна добилася визнання своєї незалежної від Росії церкви. Ми вийшли з мінімальними збитками з банківської кризи. У світі відзначають ефективність реформи, а колишня очільниця НБУ Валерія Гонтарєва читає лекції у провідних університетах, як це вдалося зробити. Українські олігархи за п’ять років збідніли в рази. Їхні статки з 32 мільярдів доларів зменшилися до 13 мільярдів. В Ахметова відібрали «Укр­телеком» та інші стратегічні об’єкти. Фірташ переховується в Австрії, а Коломойський – в Ізраїлі. Звісно, їх це обурює, тож вони об’єдналися для боротьби з Порошенком. Тільки от чи виграє Україна, коли виграють ці олігархи? Відомий російський журналіст, редактор «Еха Москви» Олексій Венедиктов на запитання «Хто наш кандидат на виборах в Україні?» відповів: «Наш кандидат – хаос». Тому, чим суперечливіша постать посяде крісло президента України, тим краще Путіну. Їхнє завдання – розтягнути цю державу на 95 кварталів. А хто краще підходить для цієї ролі, ніж пан Зеленський з його неоднозначною репутацією?

Я ж не хочу підігрувати Путіну, тому голосую за Петра Порошенка.

Анастасія ЗАТРЕБА     


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися