Маємо місяць, щоб дешевше виготовити дітям закордонні проїзні документи. З квітня тариф зростає ледве не в десятеро!
Україна

Маємо місяць, щоб дешевше виготовити дітям закордонні проїзні документи. З квітня тариф зростає ледве не в десятеро!

27 лютого 2015, 04:02
0
0
Сподобалось?
0

Від 1 квітня 2015 року Державна міграційна служба України припинить виготовлення проїздних документів для виїзду дітей за кордон. Вони коштують сьогодні неповних 55 гривень. З квітня ж доведеться виготовляти навіть для немовляти… закордонний паспорт. І платити за нього відповідно!

Хто оформив такий «проїзний» для дитини, ще три роки матиме право ним скористатися. Звісно, за умови, якщо термін документа це дозволить. У 2018-му ж єдиним чинним документом, дійсним для перетину кордону дітьми, стане закордонний паспорт. Його виготовлятимуть на чотири роки. З 16-ти літ видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років.
Вартість закордонного дитячого паспорта становитиме… 348 грн 15 коп  (в разі нетермінового виготовлення)! Для порівняння, сьогодні вартість виготовлення проїзного документа для дитини становить 54,35 грн (вартість послуг 30,35 грн та вартість бланка 24 грн).  До 14 років до дитячого закордонного паспорта не вноситимуть відбитки пальців та електронний підпис. Із 14 років біометричні дані – лише з дозволу батьків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися