МОН:  діти-вступники  загиблих захисників України з  контракту мають бути переведені на бюджет
Україна

МОН: діти-вступники загиблих захисників України з контракту мають бути переведені на бюджет

13 серпня 2018, 10:10
0
0
Сподобалось?
0

До 18 серпня триватиме переведення абітурієнтів, які належать до пільгових категорій, з контрактних місць на бюджетні. Першим, кому передадуть вакантні бюджетні місця, це діти загиблих захисників України, -повідомляє МОН.

 Після них на безплатне  навчання претендуватимуть особи з інвалідністю, учасники бойових дій, діти учасників бойових дій, внутрішньо переміщені особи, а також вступники, які бажають навчатися на спеціальностях технічно-природничого спрямування.

«Якщо дитина загиблого учасника війни на Сході України вступила в обраний нею університет на платне навчання, їй не доведеться їхати в інший університет, де є вільні місця, а бюджетне місце буде надано університету, куди вона вступила», – пояснила принцип розподілу міністр освіти Лілія Гриневич.

Цього року серед пільговиків 2175 осіб уже були зараховані за вступними іспитами (таким правом можуть користуватися, наприклад, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, учасники бойових дій) та 45 осіб за співбесідою (таке право надається особам з інвалідністю, які неспроможні відвідувати навчальний заклад, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, особи з інвалідністю внаслідок війни). Разом їхня кількість становить близько 4,3% від загальної кількості зарахованих на бюджет. Є ще одна пільгова категорія – вступники з Криму і окупованих районів Донецької та Луганської областей, але для них вступна кампанія ще триває.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися