МОН підготувало роз'яснення щодо поділу класів на групи
Україна

МОН підготувало роз'яснення щодо поділу класів на групи

20 травня 2018, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

Поділ класів на групи має здійснюватися незалежно від того, як розподілений між окремими й інтегрованими предметами час, відведений на відповідні освітні галузі – про це йдеться в листі-роз’ясненні, який МОН направило директорам шкіл, місцевим органам управління освітою та органам місцевого самоврядування.

Як повідомляється на сайті Міністерства, погодинне співвідношення між освітніми галузями за роками навчання та загальну щорічну кількість годин за освітніми галузями встановлює базовий навчальний план початкової освіти. Тож у процесі інтеграції кількість навчальних годин, передбачених на базовим навчальним планом вивчення кожної освітньої галузі, перерозподіляється таким чином, що їх сумарне значення не зменшується. Це відображається в типових освітніх програмах, в освітніх програмах закладів загальної середньої освіти.

Щоб унормувати питання розподілу навчальних годин МОН готує зараз зміни до наказу № 128 від 20.02.2002 року. Його нова редакція забезпечить рівні умови для всіх учасників освітнього процесу та закладів освіти, незалежно від того, за якою освітньою програмою вони працюють.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися