На Донбасі встановили пам'ятний знак загиблим військовим медикам
Україна

На Донбасі встановили пам'ятний знак загиблим військовим медикам

26 травня 2018, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

У Луганській області встановлено пам'ятний знак, присвячений військовим медикам, загиблим від початку російської агресії на території України. Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на  прес-служба Генштабу ЗСУ.

"На рахунку представників найгуманнішої професії з моменту російської ескалації на сході країни – тисячі врятованих життів. Однак, починаючи з 2014 року,  62 військових медиків загинули, рятуючи життя своїх бойових побратимів і місцевого населення", - зазначено в повідомленні.

Серед тих, хто запам'ятав назавжди свої імена в історії української держави – молодший сержант Ігор Зінич, який за мужність і героїзм, проявлені при обороні Донецького аеропорту посмертно був удостоєний високого звання Героя України.
Пам'ятний знак було відкрито з ініціативи керівництва і особливого складу 59-го Військового мобільного госпіталю за допомогою оперативного командування "Північ".

В ході заходу кращі воїни-медики військової частини і працівники Збройних Сил України за сумлінну працю і зразковість отримали нагороди та почесні грамоти.

Зазначимо, що зараз канадські медики безплатно оперують українських бійців в Одесі. Це вже шоста місія заокеанських лікарів. На цей раз 23 фахівці з Канади спільно з українськими колегами проводять пластичні операції військовослужбовцям, травмованим під час виконання бойових завдань на Донбасі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися