На дорозі Київ-Ковель-Яготин встановлять спецконструкції для зважування транспорту
Україна

На дорозі Київ-Ковель-Яготин встановлять спецконструкції для зважування транспорту

20 липня 2018, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

  Укравтодор планує до кінця року встановити спецконструкцію WiM для автофіксації зважування транспорту на дорозі М-07 Київ-Ковель-Яготин, -пише Про Ковель.

Дані зважування вантажівок системою WiM будуть публічними. Укртрансбезпека має всі повноваження створити і опублікувати реєстр перевізників, які систематично порушують вагові норми і перевантажують автотранспорт, який в підсумку руйнує українські дороги.

Інформація про перевізників-порушників стане загальнодоступною, що дозволить створити додатковий суспільний тиск на компанії, які принципово не дотримуються вагових норм, руйнуючи автомагістралі перевантаженим автотранспортом. 

Крім того, відкритість даних по порушниках вагових норм дозволить громадськості зіставляти дані зважування WiM з результатами перевірок інспекторами Укртрансбезпеки, що створить систему невідворотного покарання за перегруз і зведе до мінімуму корупційні ризики при перевірках вантажного транспорту на стаціонарних пунктах контролю.У перспективі, як вважають в Укртрансбезпебезпеки, комплекси WiM працюватимуть повністю в автоматичному режимі без участі людини. Така практика широко поширена в Європі та інших країнах світу. Для цього Україні доведеться підкоригувати відповідне законодавство.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися