На Харківщині рейдери відкрили шквальний вогонь по людям та поліції
Україна

На Харківщині рейдери відкрили шквальний вогонь по людям та поліції

12 вересня 2018, 17:22
0
0
Сподобалось?
0

Вчора у селищі Занки Зміївського району відбулася спроба рейдерського захоплення підприємства «Строгий О. Ф.». Чимала група «тітушок» увірвалася на елеватор ще 8 вересня. Там їх заблокували місцеві мешканці та активісти «Національного корпусу». Конфлікт перейшов у гарячу фазу вчора. До елеватора у Занках на кількох авто прибули ще кілька десятків учасників силового захоплення підприємства, тільки цього разу вони були у бронежилетах та зі зброєю. Вони практично одразу пустили у хід помпові рушниці, пістолети та карабіни. Поранення гумовими кулями отримали семеро осіб – шестеро цивільних та працівник райвідділу поліції.

Вчора ввечері на місце події додатково були викликані сили спецпризначенців харківського «КОРД», батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби особливого призначення «Харків», а також Національної гвардії. Перед імовірним штурмом підприємства до учасників силового захоплення вирушили переговорники. Їм вдалося переконати «тітушок» здатися. В результаті до відділку поліції доставили 52 чоловіка. 22 з них сьогодні оголосили про підозру щодо вчинення організованих, спланованих дій з використанням зброї. Також правоохоронці уже встановили, що у якості юридичної підстави для входу на підприємство «Строгий О. Ф.» бандити використали підроблені документи.

Крім того, поліцією розслідуються самовільні дії осіб, які всупереч установленому законом порядку, намагалися заволодіти врожаєм та розпорядитися сільськогосподарською продукцією ДП «Благодатне», що зберігається у спеціально облаштованих приміщеннях фермерського господарства «Строгий О.Ф.», власником якого є заявник.

З місця події вилучено 6 пістолетів, 8 рушниць, гільзи, палиці.

На жаль, серед учасників протиправних дій була значна кількість ветеранів АТО, котрі проходили службу як в ЗСУ так і в спецпідрозділах МВС.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися