На Луганщині міліція в результаті годинного бою затримала айдарівців, які займалися бандитизмом
Україна

На Луганщині міліція в результаті годинного бою затримала айдарівців, які займалися бандитизмом

1 березня 2015, 16:42
0
0
Сподобалось?
0

Днями співробітники управлінням МВС у Луганській області знешкодили злочинне угруповання, яким керував військовослужбовець «Айдару» з позивним «Філат». При затриманні злочинці вчинили озброєний опір правоохоронцям, бій із використанням автоматичної зброї тривав цілу годину. В результаті учасників бандформування затримали, в них вилучені позашляховик «Тойота» без номерів, автомат Калашникова з підствольним гранатометом, пістолет Макарова, ручний гранатомет, гранати «РГД», а також велику кількість патронів. Під час обшуків за місцем тимчасового проживання злочинців вилучені ще два автомати Калашникова, 5 гранат, гранатомет, більше тисячі патронів різного калібру та 5 саморобних котушок для здійснення вибухів.

Про це інформує сайт голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

- Значна частина батальйону «Айдар» самовіддано воює на передовій, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України, але є й інша частина цього підрозділу, яка давно дезертирувала з «Айдару», перейшла на нелегальне становище і займається мародерством, розбоями, рекетом, крадіжками автомобілів та іншими злочинами в населених пунктах на контрольованій Україною території, - зазначає губернатор Луганщини.

Найголовніше те, що за інформацією, якою володіє Луганська облдержадміністрація, затримані злочинці готували зброю в Київ для дестабілізації ситуації. Для цього вони облаштували схованку, з якої вилучено 7 ящиків із патронами калібру 7,62 (всього понад шість тисяч патронів), 5 ящиків із гранатами Ф-1, 8 протипіхотних мін, 2 ящики з тротиловими шашками, 11 гранатометів, 36 ручних гранат «РКГ-3» із запалами, 11 димових шашок, 7 протитанкових мін та інші боєприпаси. За цими фактами відкриті кримінальні провадження, злочинці сидять за гратами.

- Облдержадміністрація неодноразово звертала увагу Міністерства Оборони та Генерального штабу України на нездорову ситуацію в частині батальйону «Айдар», - заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. - Однак належних висновків, на жаль, так і не було зроблено. Подальше зволікання з цією проблемою може призвести до непередбачуваних наслідків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися