На Волині  заклали плантації лохини
Україна

На Волині заклали плантації лохини

8 травня 2018, 17:14
0
0
Сподобалось?
0

Працівники  ДП «Маневицьке лісове господарство» висадили  1500 кущів лохини. Частину посаджено у Ново-Червищанському лісництві, а це 800 кущів, решта – 700 кущів – знайшли своє місце на території лісгоспу, -повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

До посадки лохини високорослої віднеслись з великою відповідальністю, адже ця корисна ягода може зростати не у кожному ґрунті.

Перед закладанням плантації проводилось ґрунтове обстеження, після цього був завезений верховий торф, добриво, тирса і т.д.  Посадка здійснювалась у посадкові ямки. У підготовлену ямку засипалась суміш верхового торфу та тирси, саме перед посадкою саджанці добре зволожили для кращого виймання разом із землею та згодом висаджували у посадкову яму, засипаючи та ущільнюючи ґрунт навколо саджанця та  поливали.  Для збереження вологи пристовбурне коло мульчували тирсою.

До слова. Ягоди лохини  мають дуже високу харчову цінність, вони помічні діабетикам, адже регулює цукровий обмін, підвищують гостроту зору, допомагають при анемії, ревматизмі, гіпертонічних хворобах. Лохина також має протизапальну, жарознижувальну і тонізуючу дію. Ягідки є джерелом єллагової кислоти, що має антиракову властивість та фолієвої кислоти, котра протидіє розвитку патологій нервової системи у новонароджених. А ось батьківщиною цієї ягоди є Північна Америка.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися