На Закарпатті під гімн та шампанське видають українцям угорські паспорти
Україна

На Закарпатті під гімн та шампанське видають українцям угорські паспорти

19 вересня 2018, 23:53
0
0
Сподобалось?
0

Масла у вогонь і в без того непрості стосунки між Україною та Угорщиною підлив черговий скандал. Агентство «Укрінформ» отримало з власних джерел відео, як у консульстві Угорщини в Береговому на Закарпатті громадянам України видають угорські паспорти.

При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

«Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог», – тричі повторюють громадяни текст клятви угорською мовою на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів – не повідомляти про отримання документів українській владі: «Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства», – закликає угорський дипломат. Як відомо, в Україні заборонене подвійне громадянство.

Зрештою новоявлених угорців пригощають шампанським на честь знаменної події у їхньому житті.

 «Укрінформ» попросив консульство Угорщини в Берегово підтвердити або спростувати факт видачі паспортів Угорщини українським громадянам, а також факт надання відповідних рекомендацій. Однак письмовий запит агентства поки що залишився без відповіді, а спроба зв'язатися по телефону з установою була безуспішною: абонент не розуміла української мови, а наданий інший номер не відповідав.

У посольстві Угорщини в Києві кореспонденту агентства підтвердили факт отримання запиту, але відмовилися його коментувати.

«Мы отослали ваш запрос в наше министерство. Если там захотят, то, возможно, вам ответят», – відповіла співбесідниця російською мовою і при цьому наголосила, що українською не володіє.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін уже відреагував на скандальне відео. Він зазначив, що і раніше було відомо про такі факти, але не було таких явних доказів. Тепер же вони з’явилися. За словами Клімкіна, найімовірніше угорського консула з Берегово вишлють з України. Також український очільник зовнішньополітичного відомства пообіцяв серйозно обговорити це питання з угорським колегою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися