Народні засоби для зміцнення організму
Україна

Народні засоби для зміцнення організму

11 січня 2019, 16:13
0
0
Сподобалось?
0

«Як підвищити імунітет?» – резонне питання в сезон грипу та поганих погодних умов. Ідеальний варіант – випити пігулку, і ваш організм готовий протистояти хворобам. В аптеках вибір таких препаратів дуже великий. Та народна медицина століттями створювала рецепти для підвищення імунітету, передаючи їх з покоління у покоління. Деякі з них ми пропонуємо до вашої уваги.

Мед є зміцнювальним засобом, тож зимою він дуже актуальний. Його можна вживати з чаєм, особливо ефективний у поєднанні із зеленими сортами і соком лимона. Пити по половині склянки двічі на день. Курс зміцнення – три тижні терапії.

Відвар з ягід і трав – відмінний вітамінний та тонізуючий засіб. Для його приготування необхідно заготовити трав’яну суміш: по сто грамів м’яти, квіток каштана, іван-чаю, меліси. Усе гарненько подрібнити, взяти п’ять столових ложок отриманої суміші, залити їх літром окропу. Після цього каструльку поставити на маленький вогонь і кип’ятити протягом п’яти хвилин. Далі відвар потрібно настоювати кілька годин. Потім процідити і додати туди два літри компоту, приготованого з ягід (свіжих, заморожених, сушених) вишні, смородини, полуниці, калини, додавши цукор. Такий ароматний напій слід приймати по півлітра в день. Пити за півгодини до їди.

А ось ще одна не тільки корисна, але й дуже смачна цілюща суміш. Подрібнити через м’ясорубку півкілограма журавлини, склянку очищених волоських горіхів, чотири великих зелених яблука (попередньо очистити від серцевини). Отриману суміш залити 100 мл води, додати 0,5 кг цукру. Поставити на повільний вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Перекласти отриманий продукт у чистий посуд з кришкою. Вживати його по столовій ложці протягом дня, можна запивати чаєм без цукру. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися