Нове у правилах про отримання субсидій
Україна

Нове у правилах про отримання субсидій

16 травня 2018, 16:05
0
0
Сподобалось?
0

В Україні з 1 травня 2018 року збереглося право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а на осіб, які фактично проживають у помешканні.

Таким чином, доходи тих, хто прописаний у помешканні, але не проживають там, не враховуватимуть під час розрахунку розміру субсидії. Адже у будинку можуть бути прописані повнолітні діти, які не проживають з батьками, пише  Gazeta  з посиланням на teplo.gov.ua.

При оформленні субсидії мешканець квартири у декларації має вказати родичів, які зареєстровані, але не живуть з ним. Крім того, якщо у помешканні прописана повнолітня одружена дочка, то в декларації потрібно відобразити і її сім'ю. Навіть, якщо  вони прописані за іншою адресою.

Разом із декларацією необхідно подати заяву з проханням розглянути питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. Також надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідних осіб за цією адресою.

На підставі заяви управління соцзахисту направить у помешкання заявника державного соціального інспектора. Він складе акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі комісія вирішить розмір субсидії для сім'ї.

Не зареєстровані у центрі зайнятості безробітні, які хочуть отримувати соцдопомогу, мають чесно декларувати отримані за кордоном доходи. Також сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду. Інакше органи соцзахисту автоматично нараховуватимуть їм дохід 3 прожиткових мінімуми. Це - 5286 грн.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися